Adio, foliculită! Cum scapi de firele de păr crescute sub piele?

Firele de păr crescute sub piele nu sunt doar inestetice, ci uneori pot provoca chiar și dureri sau disconfort major. Dacă și tu te confrunți cu foliculită, probabil știi deja cât de dificil poate fi să scapi de ea. Există însă și cazuri ușoare și remedii pe care le poți folosi pentru a trata aceste simptome și pentru a preveni reapariția firelor de păr crescute sub piele:

Poartă haine largi, din materiale naturale

Foliculita poate să apară uneori din cauza hainelor strâmte, din materiale sintetice, care se freacă de piele. Dacă mai și transpiri în ele, șansele de apariție a firelor crescute sub piele sunt destul de mari. Alege în schimb materiale naturale, cum ar fi bumbacul, și haine mai largi, mai ales în sezonul cald. Evită purtarea pantalonilor de yoga sau a colanților pentru o durată mai mare de timp.

Este important să alegi materialele naturale pentru că acestea lasă pielea să respire, deci nu vei mai transpira, iar foliculita nu se va agrava. Bacteriile se înmulțesc într-un mediu umed, iar acest lucru este valabil inclusiv în cazul firelor crescute sub piele, care se pot infecta.

Ai grijă ce metodă de epilare alegi

Firele crescute sub piele pot fi și o consecință a epilării. Metoda cu ceară este cea mai riscantă din acest punct de vedere pentru că ceara poate deschide foliculii de păr prea mult, cauzând foliculită. Încearcă mai degrabă să te epilezi cu un aparat de ras clasic cu lame din inox și schimbă rezerva înainte de fiecare epilare pentru a evita infectarea cu diverse bacterii (foliculita poate fi cauzată și de diverse ciuperci sau bacterii).

Folosește comprese calde

Compresele calde au rolul de a reduce disconfortul provocat de foliculită. Tot ce trebuie să faci este să pui un prosop din bumbac într-o soluție de apă fierbinte cu sare și apoi să ții această compresă în zonele în care există fire de păr crescute sub piele. Se repetă de mai multe ori pe zi, folosind de fiecare dată un prosop curat. Cuvântul cheie în tratarea și prevenirea foliculitei este ”curat” – tot ce intră în contact cu pielea trebuie să fie curat pentru a evita contaminarea zonei cu diverse bacterii.

În concluzie, foliculita ușoară poate fi tratată acasă, însă dacă observi că se infectează sau se agravează această problemă, ar fi bine să te adresezi unui medic specialist pentru a primi un tratament potrivit. Până atunci, ai grijă la metodele de epilare folosite, la igienă și la hainele pe care le porți în fiecare zi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata