Acum in cinematografe: Din mintea copiilor, un proiect inedit realizat în intregime de copii, în București, Cluj, Iași și Timișoara

București, 31 mai 2023 – DIN MINTEA COPIILOR, un omnibus alcătuit din 7 filme de scurtmetraj realizate integral de copii, ruleză chiar acum în 7 cinematografe din București, Cluj, Iași și Timișoara, cu ocazia Zilei Copilului!

DIN MINTEA COPIILOR conține scurtmetraje imaginate, scrise, regizate și filmate integral de copii și adolescenți cu vârste între 8 și 18 ani și coordonate de profesioniștii în film și teatru de la Academia “Studiourile Buftea”.

Actori cunoscuți precum Daniel Nuța, Victoria Răileanu, Silviu Mircescu, Liviu Cheloiu sau Ana-Maria Moldovan au jucat cot la cot cu copiii, însă de dată această au avut roluri secundare, lăsându-și proprii cursanți să se bucure de experiența rolurilor principale.

“DIN MINTEA COPIILOR nu este un film creat pe șabloanele clasice. El reprezintă promisiunea Academiei că fiecare cursant este încurajat să gândească liber pe parcursul celor 3 ani de studiu, fără bariere, iar această gândire neîngrădită are șansa reală de a fi transpusă pe marile ecrane și oferită lumii. Este o lecție a copilăriei și adolescenței, a curajului tinereții de a înfățișa viața așa cum o văd ei, fără floricele și brizbrizuri adulte.” – Vlad Ionescu, producător.

Proiectul este cu atât mai special cu cât expune realitățile cu care un copil se confruntă zilnic, așa cum le simte un copil, dar și preocupările care apar dintr-o imaginație prea bogată, uneori greu de ținut în frâu. Vorbim despre 7 povești despre dragoste, dezamăgire, răzbunare, frică sau prietenie, pline de momente comice sau, după caz, presărate cu multe lacrimi, cu schimbări majore de la un moment la altul, lucru foarte comun pentru orice copil sau adolescent. Toate apar pentru a-i împinge pe eroi pe buza prăpastiei, spre incontestabilă schimbare și evoluție.

Filmările realizate de cursanții Academiei “Studiourile Buftea” au avut loc în primăvară lui 2021, iar fiecare scurtmetraj a fost filmat cu echipament profesionist: camere Arri Alexa, obiective Zeiss Standard, carmount, trav, Dana Dolly, lumini profesioniste și echipament profesionist de sunet, un cadru excelent pentru o inițiere în lumea magică a filmului!

Aceste filme au apărut în urmă a 39 zile de filmare, 583 de ore pe set, peste 1000 de ore de pregătire și peste 200 de ore de scris la scenarii.

DIN MINTEA COPIILOR este un omnibus în care s-a dorit cât mai puțînă intervenție din partea adulților și care se dorește un cadou pentru toți copiii și adolescenții care visează să facă film, arătând prin simplă existența că orice este posibil, chiar și atunci când ai doar 8 ani. Trebuie doar să ai curaj și să muncești pentru visul tău!

Cele 7 scurtmetraje au fost realizate de Academia “Studiourile Buftea” și Studioul Cinematografic Sahia Film, în coproducție cu Avanpost Media. Parteneri oficiali au fost Mobexpert, ICHB Colentina, Medlife, Pheonicia Hotels și Xiaomi România.

Omnibusul poate fi vizionat în București în rețeaua Cinema City, la AFI Cotroceni și Park Lake, în rețeaua Cinemplexx la Cineplexx Băneasa și Cineplexx Titan, în Cluj la Cinema City Cluj Iulius, la Cinema City Iași Iulius, și la Cinema City Timișoara Shopping City.

DIN MINTEA COPIILOR – date despre proiect

Durata totală: 123 minute

Numele scurtmetrajelor și durata fiecăruia

§ Dormind cu ochii deschiși – 14′

§ Datoria – 16′

§ Umbră – 19′

§ La răscruce de drumuri – 17′

§ Gloria – 24′

§ Lovitură magică – 13′

§ -34 Grade – 21′

Press kit: https://u.pcloud.link/publink/show?code=kZR4z6VZ733gn4j4fRHgL6M0VIpqjVx6AmiV Trailer: https://youtu.be/XNyOEb0vhD4

Gen: Coming-of-age, Drama, Dark-Comedy, Thriller.

Producător: Studioul Cinematografic Sahia Film și Avanpost Media.

Distribuitor: Studioul Cinematografic Sahia Film

 

Despre Academia “Studiourile Buftea”

Academia “Studiourile Buftea” este singură școală privată de film și teatru pentru copii și adolescenți ce are la baza o programa inspirată din cea a universităților de profil. Alături de cursurile de actorie și teatru, programa include și module de scenariu, regie, imagine și producție, oferind astfel toate informațiile și cunoștințele necesare pentru realizarea unui film, a unei piese de teatru sau instrumentele potrivite pentru crearea de conținut online. Fiecare an de studiu se încheie cu o serie de scurtmetraje realizate de cursanți și cu un festival de teatru. www.academiabuftea.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata