Actrița Adele Haenel a depus plângere

 Actrița franceză Adele Haenel, cunoscută din pelicula premiată la Cannes „Portrait de la jeune fille en feu/ Portrait of a Lady on Fire”, a depus plângere contra regizorului Christophe Ruggia, pe care l-a acuzat că a hărțuit-o sexual încă de la vârsta de 13 ani, potrivit The Wrap.

Plângerea a fost depusă marți, la aproape trei săptămâni după ce Parchetul din Paris a deschis o anchetă.

Avocații actriței au anunțat, marți, că Haenel, chemată la o audiere în acest caz, a decis să depună plângere, „considerând că este responsabilitatea sa de reclamant și de personalitate publică, având în vedere gravitatea faptelor denunțate și consecințele”.

La începutul lunii noiembrie, Haenel a declarat pentru publicația franceză Mediapart că, în timpul filmărilor pentru pelicula „The Devils”, din 2002, Ruggia ar fi început să îi facă avansuri în mod repetat, inclusiv să o atingă și să o sărute.

După ce pelicula „The Devils” a fost lansată și a început să meargă în turnee de promovare, Ruggia ar fi continuat să îi facă avansuri actriței, creând un mediu „de agresiune sexuală permanentă”.

Toate aceste incidente ar fi avut loc până când actrița a împlinit 15 ani.

Haenel a afirmat că le-a povestit apropiaților despre incidente înainte de debutul mișcării #MeToo (împotriva hărțuirii sexuale la locul de muncă), dar că a decis să vorbească public după lansarea documentarului despre Michael Jackson „Leaving Neverland”, în ianuarie. Totodată, un alt motiv ce a determinat-o pe actriță să vorbească public a fost informația potrivit căreia regizorul lucrează la un nou film, ce are drept protagoniste două fete care poartă numele personajului interpretat de ea în 2002.

Într-o declarație oferită pentru Mediapart, Ruggia a afirmat că el și Haenel s-au bucurat de o relație „profesională și afectuoasă”. Ruggia, care, între timp, a fost eliminat din Societatea Realizatorilor de Film din Franța, a negat acuzațiile, caracterizându-le drept defăimătoare.

După mărturisirile lui Haenel, Parchetul din Paris a deschis o anchetă pentru „agresiuni sexuale” asupra unei minore cu vârsta sub 15 ani săvârșite de „o persoană cu autoritate” și pentru „hărțuire sexuală”.

Haenel, în vârstă de 30 de ani, a fost recompensată cu două premii Cesar. În pelicula „Portrait of a Lady on Fire”, de Céline Sciamma, lansată pe 19 mai în Franța și recompensată la Festivalul de la Cannes cu premiile Queer Palm și cel pentru cel mai bun scenariu, Haenel interpretează rolul unei tinere aristocrate ce se îndrăgostește de artistul angajat să îi facă un portret.

Singurul film pe care Ruggia, în vârstă de 54 de ani, l-a mai regizat după „The Devils” a fost „In Turmoil”, din 2011.

Sursa: News24.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata