in , ,

Activista Greta Thunberg, suspectă de coronavirus în urma călătoriei prin Europa: „Mă simțeam obosită, aveam frisoane, o durere de gât și tuse”

Activista Greta Thunberg a anunțat în urmă cu puțin timp pe contul său de Facebook, că este foarte posibil să fie o nouă victimă a noului coronavirus, după ce a început să se simtă rău în urmă cu câteva zile. Greta a susținut că simptomele sunt foarte asemănătoare cu cele povestite de către persoanele îmbolnăvite cu Covid-19.

Greta a dezvăluit că atât ea, cât și tatăl ei au început să se confrunte cu febră și să tușească, să aibă dureri în gât dar și frisoane după ce s-au întors dintr-o călătorie prin Europa Centrală, conform antena3.ro.

”În ultimele două săptămâni am stat izolată. După ce m-am întors din călătoria în Europa Centrală, m-am izolat într-un apartament închiriat, departe de mama și sora mea, deoarece numărul de cazuri de COVID-19 în Germania, de exemplu, a fost similar cu cel din Italia la început.

Acum aproximativ zece zile am început să simt câteva simptome, exact în același timp cu tatăl meu – care a călătorit cu mine la Bruxelles. Mă simțeam obosită, aveam frisoane, o durere de gât și tuse. Tata a avut aceleași simptome, dar mult mai intense și cu febră.

Prin urmare, nu am fost testată pentru COVID-19, dar este foarte probabil să îl fi avut, având în vedere simptomele și circumstanțele.

Acum m-am recuperat, dar – aproape că nu m-am simțit rău. Ultima mea răceală a fost mult mai rea decât asta! 

Dacă n-ar fi fost altcineva în aceeași situație, nici nu aș fi bănuit că mi se întâmplă ceva. Tot ce am simțit a fost o ușoară oboseală și tuse.

Și asta este ceea ce o face mult mai periculoasă. Mulți (în special tinerii) pot să nu observe deloc simptome sau simptome foarte ușoare. Atunci nu știu că au virusul și îl pot transmite persoanelor din grupurile de risc.

Noi, care nu aparținem unui grup de risc, avem o responsabilitate enormă. Acțiunile noastre pot fi diferența dintre viață și moarte pentru mulți alții.

Vă rog să rețineți acest lucru, urmați sfaturile experților și ale autorităților locale și stați acasă pentru a încetini răspândirea virusului.

Și amintiți-vă să aveți întotdeauna grijă unul de celălalt și să-i ajutați pe cei care au nevoie”, a povestit Greta pe Facebook.

În Suedia nu ai cum să te testezi pentru COVID-19 decât dacă necesiți un tratament medical de urgență. Persoanelor cărora le este rău, li se spune să rămână acasă, în izolare.

Adolescenta suedeză Greta Thunberg, o activistă pentru mediu care părea neobosită după ce a străbătut în lung şi în lat întreaga planetă în ultimele luni deplasându-se cu automobile, trenuri şi ambarcaţiuni – dar niciodată cu avionul -, pentru a cere autorităţilor să adopte măsuri urgente pentru limitarea efectelor provocate de schimbările climatice.

Atunci când avea 15 ani, Greta Thunberg a început să lipsească de la şcoală în zilele de vineri pentru a protesta în faţa Parlamentului Suediei şi pentru a cere Guvernului de la Stockholm să ia măsuri rapide în vederea scăderii emisiilor de carbon. Campania ei a stat la baza apariţiei unei mişcări protestatare, Fridays for Future, devenită ulterior globală şi care a inspirat milioane de oameni.

Sursa: ciao.ro

Sursa foto: euronews.ro, digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tily Niculae, gata să nască în plină pandemie: „Încerc să rămân pozitivă, dar nu îmi iese”

Roberta Ilie și Andreia Matei din show-ul „Mireasa” s-au luat la harță. Care a fost motivul