Acidul salicilic – Beneficii și contraindicații

Tratamentele cu acid salicilic sunt adesea utilizate pentru vindecarea acneei. Pot fi efectuate la tine acasă, fără să fii nevoită să mergi la un salon specializat, însă, înainte de a face o exfoliere cu acest produs, uite ce ar trebui să știi:

Ce beneficii are acidul salicilic

Acidul salicilic elimină celulele moarte, bacteriile dar și uleiurile ce cauzează acneea. De asemenea, are capacitatea de a exfolia pielea prin modificarea conexiunilor intercelulare. Ingredientul are și capacități antiinflamatorii, dacă este utilizată o concentrație slabă.

De cele mai multe ori, este indicat persoanelor care doresc să trateze acneea, melasma și petele solare.

Ce efecte secundare are acidul salicilic

Asemeni ca în cazul oricărui produs care se aplică pe ten, acidul salicilic are și efecte secundare, iar de aceea este indicat ca persoanele care au alergie la salicilați, isotretinoin sau celor care au dermatită activă sau iritații, să nu îl folosească. În plus, nici femeilor însărcinate nu li se recomandă să îl utilizeze.

Rețineți că acest acid nu este un exfoliant puternic, astfel efectele secundare nu sunt tocmai multe, cu toate acestea printre ele se numără roșeața, o senzație mică de usturime și o sensibilitate mai mare la razele solare.

Ce așteptări să ai atunci când folosești acest acid

Acidul salicilic face parte din familia beta hidroxiacizilor și îl vei vedea și cu această etichetă. De obicei, nu ar trebui să simți senzația de arsură și nici nu ar trebui să simți vreun disconfort, dar dacă totuși observi aceste efecte secundare, oprește tratamentul și vorbește cu medicul.

Cum să utilizezi acidul salicilic

Acest acid trebuie aplicat o singură dată, seara. Dacă îl utilizezi simplu, fără să îl folosești ca mască peel off, nu trebuie să îl îndepărtezi, îl poți lăsa toată noaptea să acționeze.

Înainte de acest tratament, trebuie neapărat să te demachiezi. Utilizează apoi un gel de curățare și asigură-te că ai tenul super curat și uscat înainte de aplicare. Sunt suficiente 2-3 picături de acid pentru întregul ten, dar cel mai bine urmează instrucțiunile de pe ambalaj.

Sursa: elle.ro

Sursa foto: unica.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata