A încercat să dea foc casei de tip familial în care locuia

 Un tânăr de 17 ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore după ce a încercat să dea foc casei de tip familial din Bistrița în care locuia. Patru adulți și 10 copii au fost evacuați din cauza incendiului, iar patru fete au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu fum.

Tânărul de 17 ani ar fi dat foc patului din camera în care locuia împreună cu un alt adolescent. Incendiul a cuprins rapid întreaga cameră, din locuință fiind evacuate 14 persoane, între care 10 copii și patru îngrijitori.

„Tânărul de 17 ani este un copil cu probleme. El a fost reținut pentru 24 de ore. Băiatul este cu tulburări comportamentale de multă vreme, așteptăm să vedem ce vor decide autoritățile și dacă acesta nu va fi arestat va fi internat între o clinică de reabilitare. Tânărul se afla în sistemul de protecție al copilului din anul 2003, avea probleme comportamentale de o bună perioadă de timp, se afla sub tratament și consiliere psihologică, însă de multe ori refuza să își ia tratamentul și să participe la ședințele de consiliere, iar noi nu îl putem obliga. El locuia într-un dormitor împreună cu un alt băiat și noaptea a aprins mai multe lucruri. Celălalt băiat a anunțat rapid supraveghetorii. În momentul în care educatoarea a ajuns, în dormitorul lor ardea totul. Camera este distrusă în totalitate. În imobilul respectiv nu se poate locui, se realizează acum o evaluare și sperăm ca în cel mai scurt timp constructorul să reușească să finalizeze lucrările și copiii să se întoarcă acasă”, a declarat, pentru MEDIAFAX; directorul adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Bistrița-Năsăud, Crina Andreica.

Patru dintre adolescentele care locuiau în imobil au fost transportate la spital după ce s-au intoxicat cu fum, trei dintre ele fiind externate în cursul dimineții de joi.

„Fetele care au fost intoxicate cu fum sunt bine, trei dintre ele au fost externate joi dimineața și una a rămas internată în spital pentru continuarea investigațiilor. Copiii aflați în casă sunt bine, se află într-un centru unde sunt în siguranță și beneficiază de suport psihologic după ce s-au speriat destul de tare în urma incendiului”, a mai spus Crina Andreica.

„Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bistrița efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal de distrugere, constituit ca urmare a incendiului produs într-o casa de tip familial, din Bistrița. Din investigațiile efectuate până în prezent, a fost depistat principalul bănuit în cauză, fiind vorba de un tânăr de 17 ani. Acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița. Tânărul va fi rezentat astăzi (joi-n.r.) instanței cu propunere de arestare prevetivă”, a declarat Virginia Pîrlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Bistrița-Năsăud.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, incendiul a izbucnit, în noaptea de marți spre miercuri, într-o casă de tip familial din Bistrița în care locuiau mai mulți copii instituționalizați și îngrijitorii acestora. Potrivit pompierilor, în incendiu au ars elemente de mobilier dintr-o cameră.

Sursa: News24.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata