9 trucuri care îți vor schimba radical viața

Știm cu toții cât de important e să te hidratezi constant, să te odihnești noaptea sau să nu exagerezi cu mâncatul. Teoria o avem întipărită în minte, dar cu practica e mai greu. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să trăiești sănătos:

Mănâncă regulat

Respectă mesele principale ale zilei și fă tot posibilul să mănânci cam la aceleași ore în fiecare zi. În felul acesta, sistemul digestiv își stabilește un orar și procesează alimentele mai eficient.

Micșorează volumul muzicii

Nu asculta niciodată muzică în căști cu volumul la maximum! Sunetele care depășesc pragul de 100 decibeli îți afectează permanent auzul. Gândește-te la viitor și apasă butonul ,,minus”!

Spală-te pe mâini după ce răsfoiești meniul

Meniul este unul dintre cele mai murdare obiecte pe care le întâlnești într-un restaurant, dacă nu chiar CEL MAI mizerabil. După ce te-ai hotărât ce vrei să mănânci, fugi la baie și spală-te pe mâini!

Vrei să te lași de fumat?

Dacă vrei să renunți la acest obicei prost, un prim pas ar fi să mergi la saună mai multe zile la rând! Astfel elimini nicotina prin transpirație și corpul tău nu va mai simți nevoia de țigări. E un început promițător!

Începe-ți ziua cu o apă caldă

Un pahar de apă călduță cu lămâie e la fel de eficientă precum cafeaua în a-ți trezi corpul la viață. În plus, îți întărește sistemul imunitar și are efect detoxifiant.

Hidratează-te constant

Știi foarte bine anunțurile de la TV cu mesajul ,,Pentru sănătatea dvs., consumați minimum 2L de lichide în fiecare zi”. E repetat de atâtea ori, încât a devenit ca o melodie enervantă pe care nu ți-o poți scoate din cap. Totuși, câți dintre noi chiar beau DOI LITRI de apă pe zi? Este, ce-i drept, foarte important să te hidratezi constant. De aceea, umblă mereu cu o sticlă de apă după tine. Va acționa ca un memento în acest sens.

Nu butona telefonul înainte de culcare

Studiile au demonstrat faptul că persoanele care umblă pe smartphone chiar înainte să adoarmă au parte de un somn mai puțin odihnitor. Le e mult mai greu să adoarmă, în primul rând. Așa că evită să te joci cu tehnologia în ultimele momente ale zilei! Citește, mai bine, o carte. Una plictisitoare ar fi chiar un bun somnifer.

Păstrează casa ordonată

O casă ordonată e un mediu favorabil gândirii limpede. La polul opus, dezordinea îngreunează procesul. Practic, camera în care stai e oglinda minții tale. Asigură-te că e ordine și curățenie, înainte de a te apuca să înveți pentru vreun test important – îți va fi mult mai ușor în felul ăsta.

Folosește farfurii mici

Dacă vrei să slăbești fără să renunți la mâncărurile preferate, încearcă doar să reduci porțiile. O metodă simplă în acest sens este să folosești farfurii mici. Oricât de puțină mâncare ai avea în față, în felul ăsta pare multă!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata