8 motive pentru care ar trebui să faci DOAR dușuri reci

Chiar dacă e relativ neplăcut, un duș rece e mult mai sănătos decât unul cu apă caldă. Nu e bine doar pentru tine, ci și pentru mediul înconjurător. Iată de ce:

Apa caldă usucă pielea, în timp ce apa rece o menține hidratată. Asta pentru că porii se restrâng în timpul unui duș rece, ,,blocând” lichidele corpului sub piele.

Apa rece face părul mai puternic și mai lucios. Într-un cuvânt, mai sănătos. Dacă nu reziști un duș întreg în condiții minime de temperatură, e de ajuns să-ți stropești părul cu apă rece la sfârșit. Rezultatele nu vor întârzia să apară!

Ai febră musculară? Ai nevoie de apă rece! Asta pentru că îmbunătățește circulația sângelui, iar perioada de recuperare se scurtează considerabil.

Apa rece te trezește la viață! N-ai nevoie de cafea când te trezești obosit/ă. Un duș rece are același efect, dacă nu chiar mai puternic. Vei deborda de energie tot restul zilei!

Specialiștii susțin că dușul rece poate acționa ca tratament împotriva depresiei! Cui îi trebuie medicamente pentru așa ceva, când leacul e chiar în propria ta baie? Explicația e că apa rece stimulează secreția de dopamină (substanță responsabilă pentru fericire).

Dușul rece îmbunătățește circulația sângelui! E ca atunci când stai iarna în frig: căldura se mută de la extremități (degete) la organele interne, pentru a le proteja. Sângele este pompat mai repede și trece prin locurile esențiale.

În ceea ce privește mediul înconjurător, un prim avantaj este că folosești mai puțină apă. E puțin probabil să-ți facă plăcere dușul rece ca gheața, așa că o să faci tot posibilul să-l finalizezi mai repede.

În plus, consumi și mai puțină energie! Apa curge așa cum e, fără să mai treacă prin procesul de încălzire. Planeta îți va fi recunoscătoare!

Foto: shutterstock.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata