7 tradiții și sărbători americane

Tradițiile variază de la un loc la altul, iar SUA fiind o țară atât de mare, este firesc să existe și alte tradiții în nord decât în sud. Mai mult, există tradiții care au o istorie și au fost mari într-o zi, dar și-au pierdut din importanță odată cu trecea timpului. Dacă și tu ești pasionat de cultura americană și tot ce ține de această țară, ești la început și nu cunoști foarte multe despre acest domeniu, îți recomandăm participarea la niște cursuri engleză pentru începători adulți care te vor învăța limba la nivel conversațional. Dacă vrei să-ți îmbunătățești cunoștințele privind tradițiile americănești, și poate să vezi ce sărbători avem în comun cu americanii, te invităm să citești articolul nostru.

  1. Ziua de naștere a lui Martin Luther King, Jr.

Luni, 15 ianuarie- În fiecare an, în a treia zi de luni a lunii ianuarie, școlile, oficiile federale, oficiile poștale și băncile din America sunt aproape de a sărbători nașterea, viața și visul lui Martin Luther King. A luptat pentru libertatea, egalitatea și demnitatea tuturor raselor și a oamenilor cu mijloace non-violente. Ziua Martin Luther King amintește, de asemenea, tuturor de Rosa Parks și de Mișcarea pentru Drepturile Civile. A fost un mod greu de a trece proiectul de lege pentru a face din această zi o sărbătoare federală. Mulți au simțit că există și alți americani care merită o sărbătoare națională. Dar în 1983, la cincisprezece ani după moartea lui King, Ronald Reagan a semnat un proiect de lege, făcând a treia zi de luni a lunii ianuarie sărbătoare națională.

  1. Super Bowl

Duminica este o zi foarte importantă pentru majoritatea americanilor. Este ziua în care câștigătorul ligii americane de fotbal și câștigătorul ligii naționale de fotbal joacă unul împotriva celuilalt pentru cel mai mare trofeu din istoria fotbalului. Oamenii fac petreceri Super bowl și se întâlnesc pentru a urmări meciul. Primul Super bowl a avut loc în 1967. În fiecare an, comunitățile rămân fără apă pentru că toată lumea merge la baie în același timp, la pauzele trimestriale. Echipa câștigătoare primește inele Super bowl, fiecare în valoare de 5000 $ și aproximativ 120 000 $ în bani. Jocul este întrerupt pentru pauze de reclame și spectacolul începe la începutul după-amiezii, așa că dacă urmăriți întreaga emisiune veți vedea câteva mii de reclame. Costul mediu al unui loc de treizeci de secunde este de 2. 3 milioane de dolari. Imnul național din acest an a fost interpretat de Backstreet Boys, iar divertismentul la jumătatea timpului a fost de Aerosmith și NSYNC. Meciul a fost vizionat în peste 43 de milioane de case.

  1. Ziua Îndrăgostiților

14 februarie- Ziua Îndrăgostiților, sărbătoriră și la noi, a derivat dintr-o sărbătoare romană și a fost adusă în SUA de coloniștii britanici. Un Valentin poate fi o felicitare sau un cadou ca semn de dragoste sau o persoană, evidențiată ca iubita cuiva. De asemenea, este o afacere uriașă, magazinele și restaurantele sunt decorate, iar internetul este plin de reclame.

  1. Ziua Independenței

4 iulie- Ziua Independenței sărbătorește „ziua de naștere” a Statelor Unite ale Americii, care a fost fondată pe 4 iulie 1776, odată cu semnarea Declarației de Independență. În această zi vezi peste tot culorile naționale alb-roșu-albastru, oamenii sunt plecați de la serviciu și fac petreceri pe 4 iulie, au steaguri atârnate în curțile din față, fac grătare, aruncă potcoave, fac sport și ard focuri de artificii, multe altele.

  1. Halloweenul

31 octombrie -Halloween-ul este vremea fantomelor, vrăjitoarelor, dovlecilor și a șmecherilor. Istoria Trick or Treating poate fi urmărită până la sărbătorile timpurii ale Zilei All Sufletelor din Marea Britanie, când cerșetorii mergeau din casă în casă și primeau dulciuri pentru a spune o rugăciune pentru morți. Obiceiul s-a schimbat și copiii au devenit cerșetori, iar în timpul Zilelor Pionierilor, gospodinele le dădeau copiilor dulciuri pentru a nu fi păcăliți. În zilele noastre, copiii se plimbă prin cartier și spun „Trick or Treat” și primesc bomboane de la oamenii care stau în fața caselor lor cu o mulțime de bomboane. Chiar și centrele comerciale și locurile publice fac Zilele Trick or Treat pentru ca copiii să vină să ia bomboane. Simbolul Halloween-ului este, desigur, dovleacul. Este sezonul dovlecilor și oamenii obișnuiau să taie fețele din dovleci și să pună lumini în ei, dar în zilele noastre, Jack.

  1. Ziua Recunoștinței

În 1621, după un prim an greu în Lumea Nouă, recolta de toamnă a Pelerinilor a fost foarte reușită și abundentă. Guvernatorul lor a proclamat o zi de sărbătoare care urma să fie împărtășită de toți coloniștii și de nativii americani vecini. Tradiția zilei de mulțumire a fost păstrată în anii următori, iar în 1863, președintele Abraham Lincoln a emis o proclamație de Ziua Recunoștinței, la fel și toți președinții următori, de obicei în a patra joi a fiecărui noiembrie. Deși nu există dovezi reale că curcanul a fost servit la prima Ziua Recunoștinței a Pelerinilor, acum este masa tradițională pentru cina de familie. De obicei oamenii merg acasă și își petrec vacanța cu familiile lor. Prin urmare, Ziua Recunoștinței este una dintre cele mai aglomerate zile de călătorie ale anului.

  1. Crăciunul

Sărbătorit în aproape toată lumea, inclusiv în România pe 25 decembrie, de Crăciun în America oamenii își decorează casele cu săptămâni în avans, iar magazinele, mall-urile și restaurantele sunt pline de pomi de Crăciun și figurine de Moș Crăciun. O mulțime de magazine oferă fotografii de făcut pentru copii cu adevăratul Moș Crăciun. În Ajunul Crăciunului, care este pe 24 decembrie, mulți oameni merg la biserică și apoi copiii trebuie să se culce, bineînțeles după ce și-au pus ciorapul la horn, ca să vină Moș Crăciun să umple ciorapii și să așeze cadouri sub brad.

În concluzie, acestea au fost 7 dintre cele mai importante și semnificative sărbători din America. Unele dintre ele, precum Ziua Îndrăgostiților sau Halloween-ul au fost preluate și de către români, iar altele au existat încă din cele mai vechi timpuri, precum Crăciunul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata