7 alimente pe care să NU le consumi NICIODATĂ

Le mâncăm pentru că sunt bune, chiar dacă știm că nu sunt sănătoase. Dar te-ai întrebat vreodată DE CE nu sunt sănătoase? Vei afla imediat. Iată 7 alimente pe care să NU le consumi niciodată:

CAȘCAVALUL FELIAT

Majoritatea firmelor care produc cașcaval feliat nu folosesc DELOC cașcaval în proces. În schimb, sunt utilizate grăsimi din lactate, emulgatori, coloranți alimentari și altele. Conține foarte mult sodiu și atât de multe grăsimi încât o singură felie te îngrașă la fel de mult ca o halcă de carne de porc.

 

CARNEA PROCESATĂ

salam

Oricât de gustos ar fi salamul, crenvurstul sau baconul, aceste bunătăți ascund multe lucruri dincolo de învelișul lor atrăgător. Multe chimicale, mai precis. Carnea procesată poate conține cu 400% mai mult sodiu și cu 50% mai mulți conservanți decât carnea roșie neprocesată! Acești aditivi sunt folosiți pentru a îmbunătăți gustul, pentru a colora plăcut alimentele și a le prelungi perioada de valabilitate. Nu sună rău – asta dacă ignori faptul că pot contribui la apariția cancerului!

 

MARGARINA

 

Margarina e făcută din uleiuri vegetale și conține mai puțin colesterol decât untul. Totuși, e bogată în sare și are grăsimi care se depun pe pereții arterelor, blocându-le. Crește astfel riscul bolilor de inimă! Când vrei să întinzi ceva pe pâine, optează mai degrabă pentru unt!

 

SUCURILE DIETETICE

suc dietetic

Dacă ești la dietă și ți-ai propus să înlocuiești Cola cu Cola Zero, citește mai departe și s-ar putea să renunți la ambele! Deși sucurile dietetice nu conțin zahăr deloc, gustul dulce este asigurat de îndulcitorii artificiali. Aceștia sunt chiar și mai dulci decât zahărul obișnuit și, consumați pe termen lung, ajung să-ți ,,amorțească” simțul gustativ. În ce fel, te-ntrebi? Simplu: te vei obișnui atât de mult cu intensitatea îndulcitorilor artificiali, încât alimentele dulci de la natură nu o să ți se mai pară dulci deloc (fructele, de exemplu)! Presupunând că ai ales Cola Zero pentru că ești la dietă, fructele sunt importante în regimul alimentar. Ai grijă să nu ajungi în situația în care muști dintr-un măr dulce și ți se pare că mănânci un carton!

 

POPCORN LA MICROUNDE

Nimic nu merge mai bine la un film decât o pungă mare de popcorn, nu-i așa? S-ar putea să te răzgândești, după ce parcurgi următoarele rânduri. Popcornul la pungă conține o substanță chimică ce afectează fertilitatea, favorizează apariția cancerului și poate dăuna chiar rinichilor. Întodeauna e bine să citești pe ambalaj ce conține produsul, înainte să-l cumperi, dar în cazul popcornului e o mare problemă: firmele nu precizează întotdeauna CLAR ce este în pungă, ci pot menționa ceva de genul ,,arome artificiale”. În cel mai rău caz, popcornul poate conține glutamat monosodic (MSG), substanță ce conduce la migrene și greață. De asemenea, aroma artificială de unt poate dăuna plămânilor, atunci când inspiri. Concluzia e să-ți ții nasul afară din pungă. De preferat, să nu ai deloc vreo pungă.

 

APĂ CU VITAMINE

apa vitamine

Se găsește prin Supermarketuri și s-ar putea să te tenteze, la prima vedere. E colorată drăguț (rozalie, albăstruie etc.), pe ambalaj sunt înșiruite o groază de vitamine de care nici n-ai mai auzit, prețul e un mic mai mare decât în cazul apei simple (deci trebuie să fie ceva de capul ei, nu?). Ceea ce treci cu vederea este că apa cu vitamine conține FOARTE MULT ZAHĂR. O sticlă de jumătate de litru poate conține la fel de mult zahăr ca o doză de Cola (se știe despre Cola că are ridicol de mult). Cam 33 de grame de zahăr poți înghiți odată cu miraculoasa apă. Dacă vrei să slăbești, alege apa simplă (chiar dacă e transparentă și fără gust).

 

HAMBURGERI

Știm și noi cât de buni sunt, mai ales cu o garnitură de cartofi prăjiți și un suc. Totuși, carnea de vită folosită în hamburgeri are în compoziție multe bacterii care sunt rezistente la antibiotice, precum Salmonella. Aceasta poate cauza multe boli grave, printre care artrita cronică. Dacă nu e un motiv suficient de bun, gândește-te și la caloriile unui burger. Numărul acestora poate ajunge până la 300. Dacă preferi Dublu Cheesburgerul, află că acesta poate peste 400 de calorii! Dacă vrei să slăbești și treci pe lângă un restaurant fast-food, răsucește-te la 180 de grade și fugi!

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata