6 trucuri pentru o vară senzaţională

Get ready for summer! Eşti în vacanţă şi abia aştepţi să te laşi răsfăţată de razele soarelui, iar noi te pregătim să obţii tot ce e mai bun de la ele. Ţine cont de aceste sfaturi!

1. Cum te poţi menţine fresh într-o zi toridă?

În oraş, căldura este insuportabilă, iar tu tocmai ai ajuns acasă şi vrei să îţi revii cât mai repede. Tot ce trebuie să faci este… un duş. Reglează apa la temperatura potrivită (nu e bună nici prea fierbinte, dar nici prea rece) şi răsfaţă-te aplicând pe tot corpul un gelul de duş cu aroma preferată. Dacă picioarele tale sunt obosite şi simţi o presiune pe gambe, stropeşte-le cu apă rece pentru a stimula circulaţia sângelui. După ce ieşi de la duş, masează-le uşor cu un gel răcoritor pentru picioare obosite, eventual pe bază de lavandă.

2. De ce ai nevoie de protecţie solară?

Zonele pielii cele mai expuse la radiaţiile solare sunt mâinile, faţa, gâtul şi decolteul. Şi asta nu doar atunci când faci plajă, ci chiar şi când te plimbi prin oraş. Aceste radiaţii îţi pot arde pielea şi favorizează îmbătrânirea ei prematură, ducând la apariţia ridurilor. Înainte să ieşi în oraş, dă-te cu loţiune de plajă pe faţă, gât, mâini şi decolteu.

3. Există produse lichide pentru protecţia solară?

Dacă eşti în căutarea unui produs „invizibil“, adică a unuia care să nu lase urme pe piele, trebuie să ştii că există şi alte produse cu SPF în afară de loţiunea-cremă de plajă. Unul dintre aceste produse este spray-ul lichid care se pulverizează pe piele şi nu lasă urme albe. Perfect pentru tine!

4. Ce machiaj să porţi când este cald?

Vara nu ai nevoie de mult machiaj şi este important să îţi laşi tenul să respire. Aşa că, dacă nu are prea multe imperfecţiuni, renunţă la fondul de ten şi foloseşte, în locul lui, o cremă BB cu factor de protecţie solară. Peste ea, aplică o pudră matifiantă. Completează-ţi machiajul cu un gloss de buze cu SPF, o mascara waterproof şi, eventual, un blush într-o nuanţă naturală de roz.

5. Ce factor de protecţie solară este potrivit pentru tine?

Alegerea produselor cu un anumit factor de protecţie solară depinde de tipul tău de piele, mai exact de fototipul în care te încadrezi. Există patru astfel de categorii: 1. piele foarte albă; 2. piele de culoare medie; 3. piele măslinie şi 4. piele foarte închisă, neagră. Dacă te încadrezi în prima categorie, trebuie să foloseşti produse cu SPF 50. Persoanele cu pielea medie au nevoie de SPF 30 sau 25, iar cele cu piele măslinie de produse cu SPF 15, 10 sau chiar 5.  Sfat: aplică loţiunea de plajă cu 15 minute înainte de a te expune la soare, astfel încât produsul să fie eficient şi să acţioneze la capacitate maximă.

6. Ce poţi face în cazul arsurilor solare?

Auch! Pielea arsă e una dintre problemele verii, de care trebuie să te fereşti. Dar ce faci atunci când ai uitat să te dai cu loţiune de plajă, ai stat prea mult la soare sau SPF-ul produsului folosit a fost prea mic pentru pielea ta? Faci un duş cu apă călduţă şi aplici din belşug o loţiune specială, după plajă. Ea va calma arsura şi va stimula regenerarea pielii. Cele mai bune sunt loţiunile după plajă pe bază de aloe vera, muşeţel sau ceai verde. Extractele din aceste plante au proprietăţi calmante şi îţi vor ajuta pielea să treacă mai uşor peste această perioadă grea.

Articol preluat din numărul 14 al revistei Super BRAVO Girl!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata