6 trucuri ca să devii preferatul profilor

A fi elevul preferat al profesorilor are multe avantaje: îți ,,umflă” un pic notele, te laudă cu orice ocazie, te oferă mereu ca exemplu pozitiv celorlalți etc. Iată ce trebuie să faci ca să ajungi la rangul acesta:

 

Fă-ți mereu temele

Nu se știe niciodată când are chef profesorul să vă ceară tuturor să puneți caietele pe bancă și să prezentați tema. Dacă o ai mereu pregătită, profii vor avea încredere în tine și te vor considera om serios.

Așază-te în prima bancă

De preferat, chiar în banca lipită de catedră. Mesajul pe care îl transmiți astfel este că te interesează orele și că nu intenționezi să copiezi la teste (deși poți copia, dacă profesorul se plimbă prin clasă).

Îmbracă-te decent

Profii nu suportă elevii cu creastă, păr vopsit, pierce în nas sau haine extravagante. În schimb, îi apreciază pe cei care se îmbracă decent și discret, de preferat în uniformă.

Nu vorbi în timpul orei

Indiferent cât de plictisitoare e lecția, profii au pretenția să îi asculți cu atenție atunci când vorbesc. Poți să te gândești la cu totul altceva, câtă vreme nu îl deranjezi pe cel de la catedră.

Ridică mâna ori de câte ori știi răspunsul

E foarte important să fii activ/ă la ore. Îi demonstrezi astfel profesorului că te interesează materia pe care o predă și că vii mereu pregătit/ă.

Fii cuminte și în pauze

Vorbele circulă rapid în școală. Dacă faci vreo tâmpenie și ajungi în biroul directorului, toată cancelaria va afla, iar profesorii își vor schimba instant părerea despre tine.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata