6 mituri FALSE despre menstruație

0

Circulă o groază de mituri despre menstruație, dar nu tot ce auzi e adevărat! De la mâncăruri interzise până la momeală pentru rechini, ne propunem să demontăm câteva dintre ele pentru ca tu să rămâi fără nicio grijă:

Nu ai voie să înoți în perioada menstruației

Fals! Nu ai niciun motiv să eviți înotul, pentru că nu te afectează cu nimic.

Evită sportul, în general!

Din contră: sportul chiar te ajută, mai ales dacă ai crampe menstruale! Corpul tău eliberează endorfine atunci când faci mișcare, iar acestea acționează ca un calmant natural.

Pierzi foarte mult sânge

Dacă patru linguri ți se par multe, atunci ai putea spune asta. Dar, să fim serioși, e un volum foarte mic. Unele fete aleg să stea în pat toată ziua, crezând că sângerează foarte mult și au nevoie de recuperare. Uite că nu-i așa!

Nu poți mânca orice!

Ba poți mânca tot ce poftești, n-are nicio legătură cu menstruația. Bineînțeles, e de preferat să alegi mâncarea sănătoasă!

Evită băuturile reci!

Multe fete cred că pot răci mai ușor în perioada menstruației decât în restul lunii. Nope, nu-i adevărat. Dar e indicat să te ferești de băuturile reci, totuși. Asta pentru că recele poate amplifica durerile menstruale și nimeni nu vrea așa ceva.

Ești predispusă să fii atacată de rechini

Rechinii pot fi, într-adevăr, ademeniți de sânge. Dar același lucru e posibil și în cazul transpirației sau urinei. Așa că NU ai tu șanse mai mari decât alții să fii atacată de rechini!

Mai sunt alte mituri despre menstruație care te pun pe gânduri?

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata