6 genuri de cărți populare în limba engleză care-ți vor dezvolta vocabularul

Lectura cărților de literatură în limba engleză este benefică din multe puncte de vedere: te ajută să îți exersezi cunoștințele, îți dezvoltă nivelul de înțelegere în această limbă, ajută creierul să formeze mai multe conexiuni neuronale, îți dezvoltă vocabularul etc. Pe lângă toate acestea, atunci când ești familiarizat cu lectura în limba engleză, poți citi cele mai mari opere ale lumii în limba în care acestea au fost scrise și, în același timp, te poți bucura de lectura unor titluri care încă nu au fost traduse în limba română.

Îți prezentăm câteva dintre cele mai populare categorii de cărți pe care să le citești în limba engleză, pentru a te bucura de toate beneficiie pe care această activitate ți le aduce, astfel încât să dobândești fluență în comunicarea în scris și vorbită în limba engleză:

 

  1. Cărți de dragoste

Cu un limbaj ușor de înțeles, cărțile de dragoste sunt potrivite pentru cei care au un nivel mediu de citire și înțelegere în limba engleză, astfel că te vor ajuta să descoperi fraze și expresii noi pe care le poți introduce în limbajul tău atunci când vrei să te exprimi în engleză. În anticariate găsești o vastă ofertă de cărți romantice în limba engleză ale celor mai cunoscuți autori ai genului, precum: Nora Roberts, Danielle Stelle, Jojo Moyes, dar și operele unor clasici, precum Jane Austen ori Emily Bronte.

 

  1. Cărți de parenting

Ca părinte, dorești să îi oferi copilului tău cea mai bună educație, astfel că în ciuda provocărilor pe care această misiune le ridică, te informezi întotdeauna despre cele mai eficiente practici de dezvoltare parentală. Pentru a te dezvolta psihic și emoțional atunci când ești părinte, prin lectura unor cărți de parenting în limba engleză, vei reuși să înțelegi mult mai bine nevoile celui mic, vei deveni un părinte mai matur emoțional, dar vei descoperi și anumite tehnici și trucuri care să te ajute în misiunea ta. Atunci când citești cărți de parenting și de dezvoltare personală în limba engleză ale unor autori precum Gina Ford, Miriam Stoppard sau Arlene Eisenberg, afli trucuri pentru creșterea copiilor, în funcție de vârsta acestuia, cât și noi informații despre educația copiilor în alte culturi.

 

  1. Literatura în limba engleză

Fie că vorbim de literatura clasică ori cea contemporană, cărțile din domeniul ficțiunii te ajută să dobândești noi cunoștințe în limba engleză, fiind recomandate pentru începători, dar și pentru avansați. Pe site-ul anticariatului cu cărți în limba engleză Bookoteca, găsești cărți de literatură potrivite oricărui nivel, precum și autori clasici și contemporani care să satisfacă orice preferință în materie de ficțiune. Cărțile de literatură îți dezvoltă vocabularul, imaginația și nivelul de înțelegere în limba engleză și sunt potrivite pentru a descoperi noi opere pe care să le adaugi pe lista de lectură.

 

  1. Cărțile de hobby

Atunci când ai o pasiune, poți găsi în cărțile de hobby-uri în limba engleză diferite trucuri care te pot ajuta să devii un profesionist în domeniul în care îți desfășori activitatea. Dacă ești deja familiarizat cu anumite expresii existente în hobby-ul pe care îl ai, lectura unor astfel de cărți va fi ușor de parcurs și îți va îmbunătăți fluența atât în scris cât și verbal. În situația în care ești începător și dorești să devii un expert într-un anumit domeniu, cărțile de hobby sunt perfecte pentru a descoperi tainele unei pasiuni care să te ajute să te relaxezi și de pe urma căreia să obții și un câștig, în momentul în care o vei practica la cel mai bun nivel.

 

  1. Cărți de călătorie și biografii

Potrivite pentru a evada din realitatea cotidiană și pentru a obține o doză maximă de relaxare, cărțile ce prezintă călătoriile marilor exploratori, dar și biografiile personalităților tale preferate, pe care să le citești în limba engleză, îți vor extinde universul cunoașterii și îți vor portretiza anumite peisaje și întâmplări într-o manieră nouă, nefiind alterate de traducerea cărții. În acest fel, descoperi noi expresii în limba engleză care te vor ajuta să îți dezvolți vocabularul și cunoștințele.

 

  1. Cărțile de gătit

În cărțile cu rețete în limba engleză găsești inspirație pentru a găti mâncăruri internaționale, rețete specifice unei anumite zone geografice ori idei de preparate pe care le poți pregăti rapid. Dacă ești la un nivel începător în ceea ce privește lectura în limba engleză, cărțile de rețete sunt ideale pentru a-ți dezvolta vocabularul și nivelul de limbă, întrucât acestea conțin și poze cu fiecare pas de care trebuie să ții cont atunci când gătești un preparat.

Exersarea cunoștințelor în limba engleză este foarte importantă pentru asimilarea informațiilor studiate anterior. Cu cât te vei obișnui să citești cărți în limba engleză, cu atât vei deveni mai fluent în această limbă și vei putea să îți pui cunoștințele în practică în orice domeniu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata