6 Alimente pe care le poți păstra la congelator și te vor ajuta să economisești bani

Congelatorul sau lada frigorifică este reflexia oricărui om. Îți poți da seama ce stil de viață are o anumită persoană doar aruncând o privire.

Congelatorul îți va oferi detalii despre alimentația persoanei respective, despre ce tip de alimente preferă, dacă este sau nu la dietă, ce fel de dietă urmează sau poate chiar unele detalii despre starea de sănătate sau obiceiurile de zi cu zi.

Cu toate acestea, există momente în care ne dorim să consumăm anumite alimente sau preparate, însă nu știm cum să le păstrăm, astfel că obișnuim să cheltuim mai mulți bani pe alimente gata preparate, în situațiile de criză.

Acum este momentul să afli ce alimente poți păstra la congelator, astfel încât vei reuși să economisești bani:

1. Unt

Mai exact, untul sărat. Untul este mult mai sănătos decât margarina și poate fi folosit dimineața la micul dejun, la prăjituri și torturi sau la sosuri pentru cină. Acesta îngheață și se dezgheață foarte ușor, fără să-și piardă aroma. De acum vei mânca mai sănătos și vei economisi bani.

2. Mozzarella în bucăți

Cu mozzarella gata mărunțită, poți să realizezi în fiecare săptămână o vineri seara cu pizza fără să dai o grămadă de bani pe ieșitul în oraș. Se păstrează foarte ușor și are un termen de valabilitate mare. Singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să scoți mozzarella din congelator vineri dimineața și să o pui la frigider. Așadar, seara va fi numai bună de folosit.

3. Pepperoni

Pentru că tot suntem la capitolul pizza, și pepperoni se poate păstra fără probleme la congelator. Poți să îl cumperi în cantități mari atunci când este la ofertă, și să îl păstrezi liniștită în congelator. Nu își va pierde din aromă și poate fi utilizat atât la pizza cât și la sandvișuri sau omlete.

4. Pâine

Ne referim atât la pâinea din comerț cât și la cea făcută în casă. Și ne referim de asemenea la orice tip de pâine (feliată, clasică, cu semințe, cu făină integrală sau baghetă/ chiflă). Atunci când ai nevoie, o poți încălzi la cuptorul cu microunde sau o poți pune pe gril să se rumenească.

5. Supa

Este mult mai ieftin și mai simplu să faci o oală mare de supă din care să mănânci de nenumărate ori. Cu toate acestea, suntem plictisiți de același fel de mâncare la nesfârșit. De acum gata cu rutina! Poți păstra supa foarte ușor la congelator pentru câteva zile, până ce vei simți din nou nevoia de a mânca acest preparat. Pune-o în caserole pe care să le poți pune imediat și la cuptorul cu microunde atunci când vrei să o scoți de la congelator pentru un prânz cald.

6. Semințele, cerealele și făina integrală

Toate acestea se pot păstra fără probleme la congelator, pentru foarte mult timp. Poți cumpăra în cantități mari pentru că nu se vor altera și nici nu-și vor pierde aroma. Iar dacă din toamnă prețul cerealelor va crește, tu deja ți-ai făcut provizii.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata