5 Trucuri care te vor ajuta să mergi în vacanță cu bani puțini

Vrei să știi cum să călătorești într-o altă țară fără să fie nevoie să cheltui o avere? Pentru început, trebuie să știi că nu este vreun calcul de contabilitate dificil. Trebuie doar să deții multăăă organizare. Cum spune și proverbul “fă vara sanie și iarna car”. Același lucru se poate aplica și în domeniul călătoriilor. Cu cât de gândești de mai de mult timp unde îți dorești să te duci, cu atât ai șanse să și ajungi.

1. Unde să te duci

De obicei, alegerea destinației poate reprezenta un punct dificil. Vrei și în țara x, vrei și în țara y și pe alt continent și pe lună, dacă ar fi posibil. Însă timpul nu ne permite și mai presus de asta, banii nu ne permit să mergem în toate locurile pe care ni le-am dori. Însă, de unde să ne luăm inspirația? Păi ne-am putea uita la biletele de avion. Acestea ne pot alege destinația. După care, alegem și locul pe care să îl vizităm.

2. Biletul de avion

Este cel mai dificil lucru pentru buzunarul călătorului cu un buget limitat. Ai putea încerca ca, atunci când ai un moment liber, să cauți și să tot cauți oferte și reduceri direct pe site-urile marilor companii aeriene. Compară prețurile și află care este suma potrivită pentru destinația respectivă. De exemplu, poți găsi un super preț pentru costisitoarele insule din Maldive, chiar și cu 500 de euro dus-întors, un preț super accesibil.

3. Când să călătorești?

Cel mai indicat ar fi să călătorești între lunile ianuarie și februarie, dar și în octombrie sau început de decembrie. Biletele pot fi chiar și la jumătate de preț. Până în Thailanda sau Japonia poți descoperi oferte chiar și cu 400 de euro biletul de avion, dus-întors, cu o companie de linie, dacă vei avea suficientă răbdare.

4. Unde stai?

Pai, ar fi indicat să cauți pe site-urile de profil să afli care este cazarea potrivită pentru tine, unde se află și cât costă. Mai există și site-uri directe ale proprietarilor, unde poți să negociezi cu ei prin mail.

5. Mănânci la restaurant sau preferi street food?

La restaurant chiar nu poți să mănânci în fiecare zi, deoarece buzunarul tău va avea de suferit. De exemplu, poți plăti în Lisabona, pentru două pizza și două beri, 50 de euro. Cea mai bună variantă pentru mâncarea în concediu este să alegi street-food și toate tarabele ce îți pot oferi mâncare gata preparată, junk food, dar și să îți prepari tu singur/ă mâncarea în apartamentul în care ești cazat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata