5 trucuri ca să nu mori de frig iarna asta

Tuturor ne place iarna: orașul e împodobit cu luminițe de Crăciun și fulgi de zăpadă, auzim colinde la tot pasul, pretutindeni e o atmosferă de sărbătoare. Păcat că tremurăm încontinuu! Frigul e inamicul public #1, așa că iată ce trebuie să faci ca să câștigi lupta cu el:

 

Fii activ/ă

Ai observat vreodată că iarna mereu îngheți când aștepți autobuzul în stație, dar parcă nu-i chiar așa de rău când mergi? Asta pentru că activitatea e cel mai bun prieten al tău pe vreme rece. Iarna ar trebui să faci de două ori mai multă mișcare decât în mod normal: jogging, ski, orice poți. În felul ăsta, îți încălzești mușchii și nu mai simți cât de frig e afară.

 

Hidratează-ți pielea

Crema de mâini și strugurelul nu trebuie să lipsească din arsenalul tău pe timpul iernii. Dacă apucă să-ți crape pielea, te va ustura din cauza frigului. Hidratează-te preventiv!

 

Bea multe lichide

Prin lichide ne referim la apă, înainte de toate. Rolul ei este să te mențină hidratat/ă, ceea ce e important din motivul pe care tocmai l-am enunțat mai sus.

 

Încălzește-te pe tine, nu toată casa

Evident că vei avea casa încălzită pe timpul iernii, dar asta nu înseamnă că problema e rezolvată. Îmbracă-te bine chiar și când stai în casă: o pereche de șosete și niște papuci călduroși pot face minuni!

 

Încearcă să nu te îmbolnăvești

Cel mai nașpa lucru posibil iarna este să răcești. Pentru că trebuie să ieși din casă din când în când, iar asta nu te ajută deloc la însănătoșire. Ai grijă să dormi suficient, spală-te des pe mâini și menține un stil de viață activ. Și nu uita să te îmbraci bine când o înfrunți pe Mama Natură!

 

Mai știi tu alte trucuri utile?

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata