5 Sfaturi care te vor ajuta să trăiești mai bine

Îți impui să faci schimbări în viața ta, să trăiești mai sănătos și mai sincer, inclusiv emoțional? Ei bine, pentru acest lucru trebuie să îți faci puțină ordine în viață. În cele din urmă, gândurile pe care le avem ne fac să simțim anumite trăiri și să ne comportăm într-un fel anume. Aceste 5 sfaturi te pot ajuta să trăiești mai bine:

1. Nu este nevoie să arăți impecabil

Cu toții avem câte o anumită moștenire genetică, ce include atât plusuri cât și minusuri vis-a-vis de felul în care aratăm. Însă nimeni nu deține un trup perfect! Iar imperfecțiunea este incredibilă! Ai grijă să fii sănătoasă, să îți respecți corpul și să îți accepți toate defectele pe care le ai.

2. Uită de trecut!

Nu știi ce te așteaptă mâine, iar trecutul nu poate fi schimbat. Ce mai ai de făcut? Bucură-te de ce ai, adică de prezent! Nu te vei putea bucura niciodată dacă din când în când mai escaladezi în amintirile și faptele din trecut. Resemnează-te cu trecutul și acceptă prezentul!

3. Scapă de regrete pentru o viață mai bună

Regretele fac și ele parte din trecut. Nu vei putea niciodată să schimbi un lucru pe care l-ai făcut în trecut și cu care nu te mândrești. Deciziile tale nu au fost bune sau rele, ci doar alegerea din acel moment, așadar, acceptă ceea ce ai fost și ești fără să regreți nimic.

3. Nu fii răzbunătoare

O parte din oameni aleg iertarea ca o modalitate de a-l scuti pe celălalt de vina asupra unui fapt. Însă iertarea este concepută pentru ca tu să fii împăcată cu fapta respectivă, să îți regăsești tu liniștea în fața celui care ți-a greșit. Răzbunarea te va umple de emoții negative, care în cele din urmă nu vor face altceva decât să îți înrăutățească starea.

4. Nu te mai compara cu nimeni

Dacă stai toată ziua să te uiți la alții și să te compari cu alții crezi că te va face să trăiești mai bine? Comparația nu face altceva decât să creeze acel sentiment de frustrare, de inferioritate sau inadecvare.În plus, oamenii au tendința de a evidenția numai aspectele pozitive ale vieții lor, așa că nu poți să știi ce se întâmplă în viața lor de fapt.

Sursa: elle.ro

Sursa foto: pixabay.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata