5 semne care îți arată că nu ești sigură pe tine

Iată 5 semne care îți arată că nu ești sigură pe tine și tot atâtea sfaturi despre cum să câștigi încrederea în propria persoană!

1. Te porți prea frumos

Adică: îți ceri prea des scuze, te gândești mereu la ce zic oamenii dacă faci nu știu ce, eviți să îți exprimi opinia când simți că ai ceva de zis.

2. Monopolizezi o conversație

Când porți un dialog cu cineva, ai tendința (și chiar o faci!) să acoperi cu vocea ce spune celălalt și să vorbești mai mult decât partenerul discuției.

3. Raportezi la tine întâmplările altora

Dacă cineva îți povestește, de exemplu, despre o întâmplare prin care a trecut, spui, automat: „Eu nu aș fi făcut asta!“.

4. Nu recunoști că greșești

Din teama de a nu pica prost în ochii celor din jur, preferi să minți decât să spui adevărul, în special atunci când un anumit lucru s-a întâmplat din cauza ta.

5. Te victimizezi

În cazul în care, de exemplu, o colegă te-a jignit, începi să-ți plângi de milă. Adică te victimizezi, după care, îți spui că tot ce e rău pe pământ ți se întâmplă numai ție.

 

OK, ȘI CUM ÎȚI RECAPEȚI SIGURANȚA sau CUM AI MAI MULTĂ ÎNCREDERE ÎN TINE?

1. Nu-ți cere scuze decât dacă e cazul și spune ce gândești!
2. Când vorbești cu cineva, nu interveni peste persoana respectivă!
3. Raportează la tine doar întâmplările prin care treci TU! Și nu prietena sau colega.
4. Recunoaște când greșești! Minciuna iese la suprafață ÎNTOTDEAUNA, dar ÎNTOTDEAUNA!
5. Dacă cineva te jignește, gândește-te că persoana respectivă a mai jignit multe persoane până la tine. Deci, nu ești o victimă! Și, în schimb, poți reacționa și tu, nu neapărat vorbindu-i la fel, ci luându-te de ceva ce știi că o afectează.

 

REZULTATUL? ÎNCREDERE 100% ÎN TINE!

 

Foto: stocksnap.io

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata