5 secrete despre Tomorrowland

Nu ştiu cum se face, dar cele mai serioase şi cele mai cool festivaluri au loc în Belgia. Zic asta după ce, ani la rând, am făcut naveta București-Bruxelles, ba pentru Rock Werchter, ba pentru Pukkelpop, unde am văzut tot ce se putea vedea live, în materie de muzică, ba chiar am şi plecat de acolo fan declarat al mai multor artişti. Cultura organizării de festivaluri însă şi-a atins apogeul cu ultracelebrul Tomorrowland, festival dedicat exclusiv muzicii electronice de dans, care a crescut de la un an la altul cu o viteză ameţitoare. Pe lângă line-up-ul impresionant, Tomorrowland aduce cu el şi un univers paralel, aşa că îţi dezvălui cinci lucruri pe care, probabil, nu le ştiai despre acest festival:

1. Orăşelul Boom
Nu este o poreclă dată ulterior, efectiv ăsta este numele orăşelului din Belgia în care are loc Tomorrowland. Nu-mi dau seama dacă a fost ales special, cert este că, odată pe an, acest cătun cu 16.000 de locuitori devine capitala muzicii electronice pe unde se perindă 360.000 de oameni.

2. Scena principală
Oricât de umblat pe la evenimente de genul ăsta ai fi, nimic nu te-a pregătit mental pentru scena mare de la Tomorrowland. Efectiv, în fiecare an, decorul este rupt parcă din poveşti. Carte de povesşti, copaci uriaşi, vulcani care erup şi epica scenă care aniversa 10 ani de festival cu tema „Key of Happiness” sunt doar câteva exemple.

3. Controlul Vremii
Ceea ce poate părea un mit urban, de fapt nu e! Nimeni n-a văzut vreodată vreme rea la Tomorrowland. Explicaţia este una simplă: organizatorii au cumpărat de la statul belgian un proiect care previne distrugerea recoltelor prin controlul ploilor. Aşa că, în fiecare dimineaţă în care festivalul este ameninţat de furtuni, se foloseşte aparatul numit „hail cannon” (tun sonic) care emite nişte sunete pe frecvenţă joasă menite să alunge norii.

4. Brăţările prieteniei
Deşi sună mai mult a desen animat inspirational, brăţările prieteniei reprezintă un concept foarte tare pe care l-am văzut doar aici. Să zicem că îţi faci un nou prieten, pe care-l cunoşti la coadă la toaletă, în camping sau, efectiv, dansează lângă tine. Ca să rămâi în contact cu el, la intrare, primeşti o brăţară în care sunt toate datele tale şi de câte ori vrei să-ţi faci o nouă cunoștință, trebuie doar să te apropii de ea şi să apeşi „the love heart button” de pe brăţară şi o cerere de prietenie pe Facebook va pleca automat către ea. Simplu!.

5. The Church of Love
Ăsta este un loc în care se încurajează dragostea de orice fel. Relaţii de lungă durată, one night stand-uri, indiferent de rasă sau sex, dragostea este universală şi încurajată din plin. Biserica în cauză este ascunsă bine în pădurea festivalului şi acolo te poţi duce cu persoana iubită să dai curs dragostei, într-o intimitate absolută şi păzit fiind de mai multe călugăriţe care propovăduiesc iubirea între oameni, atât spirituală cât şi fizică. Se întâmplă multe alte lucruri extraordinare la acest festival şi partea şi mai bună e că a făcut şi copii, iar Tomorrowland are loc în Asia şi America de Sud, având chiar o ediţie specială în SUA, pe nume Tomorroworld!

Articol preluat din numărul 16 al revistei Super BRAVO Girl!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata