5 obiceiuri care îți ruinează relația fără să realizezi

Ești adesea nemulțumită pentru că iubitul tău nu și-a dat seama că vrei să mergeți la film? Sau începi să te contrazici cu prietenul tău când vă aflați în preajma unor prieteni? Această atitudine nu va face decât să îți ruineze relația și, implicit, îl vei îndepărta până ce va dori să evadeze din relație.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să nu te minți pe tine spunând că tu nu faci așa. Fii cât mai sincer posibil cu tine pentru a-ți remedia problema. Uite 5 aspecte la care trebuie să te gândești cu mare atenție, conform relații.net

1.Obiceiul de a aştepta ca partenerul să-ţi îmbunătăţească starea de spirit şi viaţa.

Când ne referim la sprijinul emoțional în perioadele mai grele și mai delicate, este o nevoie firească și cu adevărat importantă pentru o relație sănătoasă. Dar dacă o persoană din cuplu transferă resposabilitatea pentru starea sa de spirit sau starea sa psihologică asupra iubitului – acesta este cel mai clar semn de manipulare.

2. Obiceiul de a urmări contribuţia partenerului în relaţie

„Eu comunic cu părinţii tăi mai mult decât tu cu ai mei”, „Ai cheltuit mai puţini bani pentru vacanţă decât mine”.

Atunci când ții socoteala la eforturile și acțiunile celuilalt și de altfel, îl obligi să investească mai mult în relație, pentru ca tu să nu ieși în pierdere – se numește relație toxică, care mai devreme sau mai târziu va duce la despărțire.

3. Obiceiul de a gândi că eşti incompletă fără partener.

Partenerul reprezintă omul care îți împlinește și completează viața, însă nu este un lucru de care trebuie să depinzi. Atunci când cineva din relație se consideră incomplet fără celălalt, acest lucru îi va controla viața. O astfel de gândire duce adesea la distrugerea personalităților, dar și a relațiilor.

4. Obiceiul de a face scandal în public sau acasă

Acest lucru va face mai întâi să deveniți instabili, iar mai apoi vă va priva de sentimentul de echilibru în cuplu. Amândoi veți trece prin sentimentul de oboseală morală și vă veți separa încet încet. În loc să faci circ și scandal, mai bine gândește-te la acțiunile partenerului, iar mai apoi la cuvinte.

5. Obiceiul de a aștepta ca partenerul să-şi dea seama singur de dorințele tale

Neputința de a cere și așteptarea ca partenerul să își dea seama singur de ce îți dorești, va duce la agresiune internă pasivă. Începi să iei în considerare faptul că ale tale dorințe și nevoi nu sunt importante și respectate și vei scădea tu în ochii tăi. Vorbește despre nevoile tale, dacă nu, vei distruge relația în care partenerul va fi victima speranțelor tale neîmplinite.

 

Sursa: clickpentrufemei.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata