5 Motive pentru care ar trebui să renunți la mâncărurile grase

0

O parte dintre noi încercăm pe cât posibil să nu includem în alimentația noastră preparate hipercalorice, iar aici ne referim automat la mâncărurile de tip fast-food, băuturile carbogazoase sau dulciurile. Acestea reprezintă doar o mică parte dintre ele și, chiar dacă pe termen scurt pot fi o soluție acceptabilă, pe termen lung ne pot pune serios sănătatea în pericol.

1. Poți dezvolta nenumărate probleme digestive

Grăsimile sunt foarte greu de digerat, iar din această cauză, dacă alegi să le consumi în exces, te vei balona, vei avea dureri de stomac, crampe sau chiar diaree.

2. Vei pune o mulțime de kilograme pe tine

Dacă te-ai obișnuit să mănânci alimente bogate în grăsimi, cel mai posibil ai văzut și tu că ai început deja să pui pe tine.

3. Riscul bolilor cardiovascule crește din ce în ce mai mult

O alimentație plină de grăsimi duce la creșterea tensiunii arteriale. Rezultatele unui studiu efectuat au arătat faptul că persoanele care au consumat una sau mai multe porții de pește prăjit pe săptămână aveau un risc cu 48% mai mare de insuficiență cardiacă comparativ cu persoanele care au mâncat doar o dată sau de trei ori pe lună.

4. Te poți alege cu probleme ale tenului

Un studiu efectuat la mai bine de 5.000 de adolescenți a scos la iveală faptul că un consum regulat de grăsimi crește riscul de a avea acnee cu 17%.

5. Poate duce la apariția diabetului

Potrivit unui studiu, cei care aleg să consume grăsimi de 3 ori pe săptămână au un risc crescut de diabet tip II cu 15%, iar cei care consumă de 7 ori cu 55%. Cei mai mari factori de risc ce te pot predispune la diabet de tip II sunt obezitatea și sedentarismul, însă și o alimentație plină de grăsimi.

Sursa: elle.ro

Sursa foto: pixabay.com

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata