5 lucruri pe care ar trebui să le știi despre cafea

După apă, cafeaua este cea mai cunoscută băutură din lume. Și, ca orice “vedetă”, deține câteva secrete pe care ar trebui să le știi.

1. Cafeaua este, în primul rând, un excitant, dar are şi un rol de activator al metabolismului, datorită cofeinei pe care o conţine. Deci, COFEINĂ și nu cafeină!

2. Cea mai recomandată este cafeaua naturală, cu cofeină, care este de preferat celei decofeinizate, care este un produs toxic pentru ficat. Gândește-te: dacă este decofeinizată, a trecut automat printr-un proces chimic, prin urmare, mai bine o cafea mică, naturală, decât una mare și chimică!

3. Cafeaua trebuie consumată cu moderaţie, deoarece excesul este nociv pentru sistemul nervos central şi vegetativ. Adică, una pe zi e ok.

4. Cafeaua duce la o vioiciune artificială, care nu face decât să solicite şi să obosească şi mai mult organismul. Prin urmare, starea de surescitare pe care o simțim după ce bem cafea este de moment – ai observat că nu ține mult, nu? – și nu face decât să ne epuizeze, de fapt, și mai mult.

5. Cafeaua este interzisă persoanelor care au tensiunea mare sau care au probleme cu inima.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata