in ,

5 întrebări esenţiale înainte de a-ţi începe viaţa sexuală

Începerea vieţii sexuale este o etapă foarte importantă în dezvoltarea unui adolescent. Aşa că ar trebui să te gândeşti serios atunci când vrei să iei această decizie, ca să nu îţi pară rău mai târziu.

Pentru a te ajuta să te lămureşti ce-ţi doreşti, ne-am gândit la 5 întrebări cruciale la care trebuie să răspunzi cu sinceritate. Apoi analizează-ţi răspunsurile şi vei şti ce ai de făcut!

1. Eşti cu adevărat pregătită?

Chiar asta este prima întrebare! Nu trebuie să te minţi singură. Băieţii pun adesea presiuni pe fete şi ele cedează chiar dacă în realitate nu îşi doresc de fapt să îşi înceapă viaţa sexuală. Asigură-te că faci asta pentru că vrei şi eşti pregătită, nu pentru că te forţează el. Nimeni nu trebuie să îţi spună că e timpul pentru a avea relaţii intime deoarece nu există o vârstă anume pentru asta.

 

2. Este el partenerul potrivit?

Dacă te simţi în largul tău cu el, dacă te place sincer, este drăguţ şi atent cu tine şi are răbdare să fii pregătită pentru acest pas înseamnă că ai găsit băiatul potrivit. Dacă din contra, te stresează şi îţi zice că dacă nu te culci cu el îţi dă papucii, ar fi mult mai bine să vă despărţiţi acum.

3. Ştii să te protejezi?

Ai informaţii suficiente despre metodele de contracepţie? Ştii care ar fi cea mai potrivită ţie? Dacă da, atunci trebuie să te gândeşti ce metodă vei alege, deoarece viaţa sexuală implică şi riscuri. Şi nu uita că cea mai sigură metodă pentru a te proteja de boli şi sarcină este prezervativul.

4. Ar trebui să vorbeşti cu cineva despre asta?

Asta depinde doar de tine. Fă exact ce îţi doreşti. Dacă simţi nevoia să vorbeşti cu o prietenă sau cu mama, fă asta. Dacă nu vrei să te confesezi nimănui, nu e cazul să dezvălui detalii despre viaţa ta intimă. Însă sigur ai o prietenă care ţi-ar împărtăşi cu plăcere din experienţa ei. Pentru asta nu e cazul să vorbeşti despre decizia ta, ci doar să îi ceri nişte sfaturi pentru a şti la ce ar trebui să te aştepţi… tocmai asta e următoarea întrebare.

5. Ştii ce te aşteaptă?

Pierderea virginităţii nu este un lucru plăcut, iar el are un impact atât fizic, cât şi moral. De aceea trebuie să împărtăşeşti acest moment cu cineva care te iubeşte, care te face să te simţi importantă şi nu cu un tip care te-ar părăsi oricând. Pentru a trece mai uşor peste asta, caută prezervative lubrificante care facilitează penetrarea astfel încât să nu simţi dureri prea mari la primul contact. Şi, mai ales, fii relaxată.

 

Foto: 123fr.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți face bani ACASĂ cu aceste joburi simple

Vrei să pui capăt unei relaţii bazate pe sex? Află cum!