5 greșeli pe care nu ai voie să le faci în teste

Degeaba ai învățat pentru test, dacă nu știi să-ți pui în valoare munca. Iată câteva capcane în care cad mulți din diferite motive. Dacă le eviți, reușita e garantată!

Scrie citeț!

Gândește-te că persoana care îți citește testul nu vrea să-și piardă vremea chinuindu-se să descifreze ce scrie acolo. Mai mult, mulți profi poartă ochelari. De aceea, efortul va fi cu atât mai mare. Până la urmă, tu nu te enervezi când nu înțelegi ce scrie pe o etichetă, de exemplu? Literele mici, înghesuite sau lăbărțate nu sunt foarte prietenoase cu ochii.

Nu umple pagina cu ștersături!

Ca să eviți ștersăturile, folosește o ciornă. Notează-ți mai întâi ideea acolo. Dacă ai greșit și vrei să ștergi ceva, folosește pastă corectoare. Arată mult mai bine decât dacă tai cu stiloul sau pixul ori dacă ștergi cu radiera.

Folosește paragrafe!

Când există o idee nouă în text, scoate-o în evidență scriind-o cu alineat, de la capăt. Ordonarea ideilor, într-un text, va duce, în linii mari, la ordinea și coerența globală a textului. Ce înseamnă o idee nouă? Altceva față de ce ai scris în fraza precedentă.

Reformulează!

În cazul în care nu te poți abține să nu tragi cu ochiul la colegul sau colega ta, nu lua ideile cuvânt cu cuvânt. Este unul dintre lucrurile pe care profii le detestă cel mai mult. Tu crezi că nu se prind, dar te înșeli! Deci, dacă ai tras cu ochiul, reformulează ideea (schimbă ordinea cuvintelor și folosește sinonime).

Nu folosi culori diferite!
Asigură-te, înainte de test, că ai tot ce-ți trebuie. Un stilou cu mină, neconsumat, sau stilou cu cerneală, în cazul în care mai folosești așa ceva. Nu există scuza „Mi s-a terminat acum pixul!“.

 

Foto: Shutterstock

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata