5 Alimente pe care NU trebuie să le consumăm la micul dejun

Alimentația corespunzătoare reprezintă un stil de viață. De asemenea, acest stil de viață trebuie să includă trei mese pe zi, inclusiv gustările dintre ele. Cu toate acestea, cea mai mare atenție trebuie îndreptată către micul dejun. Majoritatea neplăcerilor și senzațiilor de usturime de la nivelul stomacului sunt date de obicei de alegerile alimentare nesănătoase. Uite ce NU ar trebui să consumi sub nici o formă la micul dejun:

1. Roșiile

Cu toate că sunt bogate în vitamina C și nutrienți, cel mai bine evitați să le consumați pe stomacul gol. Roșiile conțin acid tanic, o substanță ce duce la creșterea acidității în stomac și poate crea probleme gastrice. Dacă știi că ai probleme cu stomacul, ulcer sau reflux gastro esofagian, evită să consumi roșii la prima masă a zilei, conform revistafelicia.ro

În plus, în timp, consumul de roșii pe stomacul gol va putea duce la gastrită.

2. Sucurile carbogazoase

Diverse persoane consideră că este bine să bea un suc proaspăt și răcoritor de dimineață. Însă ce nu știu ei este că, dacă aleg să consume suc carbogazos pe stomacul gol, pot face ulcer. Consumul de băuturi acidulate la micul dejun crește condițiile de aciditate și odată cu timpul, poate conduce la cancer esofagian. Nici consumul de apă carbogazoasă la micul dejun nu este exclus.

3. Alimente de patiserie

Ce poate fi mai bun decât un croissant cald sau un pateu cu brânză savurat alături de cafea, la prima oră sau în drum spre job? Este foarte ușor să pui un corn în cuptorul cu microunde sau să cumperi un pateu de la patiseria din drumul tău. Însă, te poți alege cu iritații grave dacă consumi astfel de produse pe stomacul gol, din cauza cantității mare de gluten din compoziția acestor alimente.

4. Alimente picante

Preparatele picante consumate pe stomacul gol duc la creșterea acidității și la crampe abdominale severe. Ferește-te așadar de usturoi, ardei iute sau ghimbir, ca să nu ai probleme cu stomacul încă de la prima oră.

5. Dulciuri

Zahărul este ușor de digerat, însă atunci când zahărul ajunge în stomac, iar acesta nu mai conține nimic altceva, organismul uman nu poate secreta insulină îndeajuns pentru a menține nivelul normal de sânge. Aceasta este cea mai sigură rețetă pentru boli ale ochilor. În plus, odată cu timpul, persoanele care consumă zahăr la micul dejun pot face diabet.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata