in

4 trucuri profi pentru mâini frumoase

Manichiura este, cu siguranţă, un aspect important pentru noi, fetele. Ne place să ne dăm cu ojă şi să avem unghiile îngrijite. Aici găseşti cele mai bune sfaturi, pentru ca mâinile tale să arate mereu impecabil!

1. Piele catifelată şi parfumată

Indiferent cât de ocupată eşti, trebuie să-ţi faci timp pentru a-ţi îngriji mâinile. Ele sunt foarte expuse la soare, vânt, soluţii chimice de curăţare şi alţi factori care usucă pielea!

Ce să faci:

• Cum vara nu prea ne place să simţim cremă pe piele, ne cam neglijăm mâinile. Pentru a te asigura că sunt mereu fine şi îngrijite, dă-te cu cremă de mâini de fiecare dată după ce faci duş. Alege o cremă cu textură lejeră şi cu un parfum care să te atragă. Aşa vei fi tentată să o foloseşti cât mai des.

• Dacă observi că pielea mâinilor este uscată sau chiar crăpată, e cazul să le aplici rapid un tratament intens care să le ajute să redevină catifelate. Pentru asta, ai nevoie de o cremă intens hidratantă şi reparatoare şi de o pereche de mănuşi subţiri din bumbac. Sunt transparente şi le găseşti la farmacie. Dă-te cu cremă de mâini seara, înainte de culcare, pune-ţi mănuşile şi dormi aşa. Dimineaţă vei remarca diferenţa!

2. Unghii perfecte 

Forma unghiilor este şi ea importantă pentru aspectul general al mâinilor. Aşa că dă-le o formă naturală, cu colţurile rotunjite, şi evită să le porţi foarte ascuţite sau pătrate.

Ce să faci:

• Lungi sau scurte? Aceasta este o chestiune de gust. Important este ca unghiile tale să aibă aceeaşi lungime. Iar dacă una dintre ele se rupe, trebuie să le aduci pe toate la acelaşi nivel. Poţi face asta cu ajutorul unei pile din carton. Ea nu este la fel de dură ca cea metalică şi este perfectă pentru a le da rapid unghiilor forma dorită.

• Şi cuticulele au nevoie de îngrijire pentru a te asigura că unghiile tale cresc frumos şi sănătos. Pentru a le îndepărta, ai nevoie de o forfecuţă pentru manichiură sau de o substanţă specială, pe care să o aplici la baza unghiilor. De asemenea, foloseşte un ulei pentru cuticule. Acesta le hidratează şi le încetineşte ritmul de creştere.

3. Hrănire şi tratare

Pentru a fi frumoase şi sănătoase, unghiile au nevoie de vitamine şi minerale. Pe acestea le procuri din alimentele pe care le mănânci, dar un pic de ajutor nu strică niciodată!

Ce să faci:
• Înainte de a te da cu ojă, aplică un lac simplu incolor, denumit base coat. Alege unul care să rezolve problemele pe care le ai cu unghiile. De exemplu, dacă sunt moi şi se rup repede, ai nevoie de un lac de unghii întăritor, pe bază de calciu.

• Dacă unghiile tale se exfoliază, îţi trebuie un lac care să rezolve această problemă. Acesta include de obicei vitaminele A şi E.

• În tratarea problemelor unghiilor te pot ajuta uleiul de măsline şi zeama de lămâie. Ţine-ţi unghiile cinci minute într-un vas cu ulei de măsline cald, spală-te pe mâini şi apoi tamponează-ţi unghiile cu o dischetă din bumbac, înmuiată în zeamă de lămâie. Repetă acest tratament de două ori pe săptămână timp de o lună de zile, iar rezultatele nu vor întârzia să apară!

4. Culori jucăuşe

Acum a sosit momentul pentru cea mai iubită etapă a manichiurii: aplicarea ojei! Alege un lac de unghii în culoarea dorită şi aplică-l în două straturi, apoi lasă-l să se usuce complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 motive să mergi la școală în prima zi

5 motive să NU mergi la școală în prima zi