4 Remedii pentru scalp uscat

Probabil și tu te-ai confruntat cel puțin o dată cu un scalp uscat, în special în sezonul rece, atunci când ar trebui să ne orientăm atenția către o hidratare cât mai profundă.

Un scalp se poate confunda foarte ușor cu mătreața, însă sunt unele diferențe între cele două. Așadar, în cazul scalpului uscat, te poți confrunta și cu diverse iritații, sau chiar și mâncărimi.

Astfel, dacă te confrunți în acest moment cu problema aceasta, uite 4 remedii prin care îi poți veni de hac.

1. Masajul

Este un truc destul de ușor și simplu de efectuat. Este indicat să îl faci înainte de a te spăla pe păr, deoarece ajută la o circulație mai accelerată a sângelui. Pentru o eficiență și mai mare, poți face masajul cu câteva uleiuri esențiale, precum cel de cocos.

2. Măștile pentru păr

Măștile pentru păr sunt doza excelentă de hidratare profundă în cazul în care ai scalpul uscat. Acestea pot hidrata mult mai bine, iar printre cele mai utilizate sunt cele cu ulei de cocos, ulei de măsline sau miere. Aplică aceste ingrediente pe scalp, dar și pe lungimea părului și lasă să acționeze cât mai mult timp. De asemenea, și măștile cu ulei de argan și de macadamia sunt foarte eficiente.

3. Șamponul hidratant

Cu toate că poate crezi că faci ceea ce ar fi corect, scalpul tău este în continuare uscat, lucru ce înseamnă că poate folosești un șampon nepotrivit. Mai clar, ar trebui să utilizezi un șampon hidratant care nu conține nici sulfați și nici parabeni. De asemenea, acest timp de șampon poate să îți redea sănătatea, fluiditatea și strălucirea părului.

4. Șampon din ingrediente naturale

Un alt tip de produs pe care ar trebui să îl folosești pentru a scăpa de scalpul uscat este șamponul din ingrediente naturale, de exemplu pe bază de aloe vera, ulei de cocos, unt de cacao, etc. De asemenea, poți să îți prepari tu singură un astfel de șampon pentru a fi convinsă că nimic nu îi va face rău podoabei tale.

 

Sursa: elle.ro

Sursa foto: pixabay.com, voxbiz.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata