4 Motive pentru care este mai simplu să slăbești primăvara

Această perioadă este dificilă pentru fiecare dintre noi. Cei mai dificil este însă, să ai grijă de silueta ta și să adopți o dietă corespunzătoare pentru a nu acumula kilograme în plus. Auto-izolarea vine alături de multe pofte culinare, în special de preparate proaspăt coapte, dulciuri sau snack-suri. Chiar și așa, primăvara reprezintă cel mai bun prilej pentru a slăbi. Vrei să aflii de ce? Îți prezentăm 4 motive mai jos:

1. Nu îți mai este la fel de foame ca în zilele friguroase

Este dovedit științific că există această tendință de a consuma cu 86 de calorii în plus în timpul zilei, în anotimpurile reci, cum ar fi toamna sau iarna, comparativ cu primăvara sau mai ales, vara. Pe măsură ce vremea caldă de primăvară începe să își intre în drepturi, apetitul nostru începe să scadă și asta deoarece, funcțiile organismului, printre care și digestia, nu mai au nevoie să producă la fel de multă căldură pentru a păstra o temperatură constantă a corpului.

2. Poți mânca foarte multe alimente sănătoase de sezon

Salată verde, ridichi, ceapă verde, usturoi, urzici, lobodă și spanac. Sunt doar câteva dintre legumele proaspete de sezon, bogate în vitamine și minerale, care pot fi de ajutor în dieta ta, oferindu-ți toate substanțele nutritive necesare. Mesele tale pot conține alimente mult mai light în această perioadă, înlocuind grăsimile consumate, de obicei, în sezonul rece. Nu doar natura înverzește, dar și dieta ta, bogată în fibre și proteine, lucru care te va face să te simți sătulă pentru un timp.

3. Ai tendința de a bea mai multă apă

Temperaturile sunt mai mari, ai nevoie de un plus de hidratare, dar nu asemeni verii, atunci când ai tendința de a-ți potoli setea și cu o înghețată care poate strica toată dieta. Iar comparativ cu anotimpul rece, când avem tendința de a consuma foarte mute băuturi cremoase și pline de calorii, alimentația este mult mai light în zilele de primăvară. Iar dacă iei în considerare și să bei mai multă apă, cu lămâie sau fără, sau ceaiuri din plante naturale în defavoarea sucurilor carbogazoase, care îți vor favoriza setea și îți aduc kilograme în plus, atunci ești pe drumul cel bun.

4. Vremea este nemaipomenită pentru exerciții fizice

Temperaturile de primăvară sunt nemaipomenite pentru a face mișcare în aer liber. Sportul în spații deschise, libere, este mult mai benefic decât cel din sălile de sport, pentru că te bucuri și de oxigenul necesar organismului, în timp ce arzi calorii. Plimbările în parcuri, în păduri sau la munte reprezintă activități ideale în acest anotimp, când nu există nici frigul acela din timpul iernii, care să ne descurajeze să ieșim din casă, nici canicula sufocantă care se regăsește în zilele de vară.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa foto: pixabay.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata