4 Mituri false despre porii tenului

Mai mult ca sigur, și acum cauți acel produs extraordinar care să te scape de efectul inestetic al porilor dilatați, pentru ca machiajul să se așeze impecabil pe fața ta. Nu susținem că nu ar exista un asemenea produs, doar că, de-a lungul timpului, datorită puterii internetului, au apărut fel și fel de trucuri prin care porii tăi să nu mai aibă acest aspect. De asemenea, au apărut și mituri despre pori, pe care o mare parte dintre femei le-au crezut și le adoptă în rutina lor de frumusețe.

Uite câteva mituri despre pori, de care ar trebui să uiți începând din acest moment:

1. Porii sunt deschiși sau închiși

Cu toate că utilizezi o diversitate de produse și măști prin care să „îți deschizi porii” și „să îți lași fața să respire”, toate acesta nu au și un efect final pentru tenul tău. Ce este adevărat este că porii tăi nu pot nici să se deschidă, dar nici să se închidă. Această confuzie se datorează de fapt sebumului pe care tenul tău îl produce de-a lungul orelor dar și a produselor de make-up pe care le utilizezi. Cu toate că aplici diverse surse de căldură pentru a-ți deschide porii, ar trebui totuși să acorzi mai multă atenție cât de des le folosești.

2. Porii reprezintă de fapt puncte negre

Punctele negre apar în clipa în care sebumul produs de tenul tău intră în contact cu aerul și începe să oxideze. Un lucru pe care ar trebui să îl înțelegi este faptul că nu toți porii de pe ten reprezintă puncte negre. Aceste puncte negre apar ca urmare a mai multor factori, cum ar fi grija pe care o acorzi tenului tău, dar și alimentația și somnul de care te bucuri.

3. Dacă tenul tău este uscat, nu poți avea probleme cu porii dilatați sau punctele negre

Ai zice că doar persoanele care se confruntă cu un ten gras sau mix au probleme cu porii, însă în realitate nu este așa deloc. Persoanele care au tenul uscat nu au scăpat de aceste probleme. Mărimea porilor este cauzată de mai mulți factori, printre care și calciul și hormonii.

4. Porii îți sunt astupați de machiaj

Sunt anumite produse care nu îți fac porii atât de vizibili. De asemenea, anumite ingrediente ce se află în produsele de machiaj îți pot provoca până și iritații la nivelul pielii, care mai apoi se pot transforma în coșuri. Printre aceste produse numărăm și uleiurile sau diferitele serumuri. Dacă îți dorești să porți machiaj, poți încerca produsele non-comedogenice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata