4 Beneficii ale uleiului de măsline pentru îngrijirea pielii și părului

În vremurile de demult, i se spunea aurul lichid. Și dacă vrem să ne întoarcem în perioada Greciei și a Egiptului Antic, vom afla faptul că acest ulei era un renumit produs de îngrijire. În cele din urmă, frumusețea vine din interior, și poate fi întreținută și la exterior, folosind același ingredient ce se află în bucătăria oricărei femei. Află și tu câteva dintre secretele uleiului de măsline și cum îl poți utiliza pentru sănătatea pielii și părului tău:

1. Acționează împotriva îmbătrânirii premature

Uleiul de măsline lucrează ca un antioxidant și, din momentul în care îl aplici pe piele, compușii chimici previn îmbătrânirea prematură cauzată de factorii poluanți. Antioxidanții acționează asemănător și în cazul degradării premature a aspectului pielii tale. Dacă îl aplici pe ten după ce ai petrecut mult timp în soare, uleiul de măsline are și rol de protecție împotriva formării de celule provocatoare de cancer.

2. Este un demachiant natural eficient

Dacă ai rămas din întâmplare fără loțiune demachiantă, poți utiliza uleiul de măsline extravirgin din bucătărie. Aplică câteva picături pe o dischetă demachiantă și șterge ușor machiajul, după care curăță reziduurile cu apă micelară. Acest ulei este un produs natural, care îți va curăța și hidrata pielea în același timp, astfel încât nu vei mai vrea să revii la demachiantul tău obișuit.

3. Mască de păr încă de pe vremea Cleopatrei

Uleiul de măsline a fost utilizat ca tratament pentru păr încă de când dominau faraonii și este folosit fără probleme pentru rezultatele lui extraordinare și în vremurile noastre. Singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să încălzești puțin uleiul de măsline, iar apoi aplică-l la rădăcinile firelor de păr și pe scalp. Lasă-l între 10 și 20 de minute să acționeze, apoi spală-te ca de obicei. Rezultatul va fi un păr catifelat și sănătos, cu un fir mai puternic. De asemenea, grație conținutului de vitamina E, tratamentul cu ulei de măsline oprește căderea părului.

4. Folosește-l pe post de cremă hidratantă

Experții sfătuiesc utilizarea acestui tip de ulei și pe post de cremă hidratantă pentru ten. Ai grijă totuși ca uleiul să fie extravirgin și presat la rece. Utilizează-l în cantități foarte mici atunci când îl aplici pe față, câteva picături pe care să le întinzi și să le încălzești în palme înainte de a-l aplica pe față. Nu se recomandă folosirea acestei practici de către persoanele cu un ten predispus la acnee. Fiind bogat în vitaminele A, D, E și L, uleiul de măsline îți va hidrata fața și te va proteja de radicalii liberi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata