3 retete delicioase de aperitive pe care trebuie sa le incluzi in meniul restaurantului tau!
Prima carte de vizita a unui restaurant este chiar meniul acestuia. Primul contact cu acesta transforma fiecare persoana intr-un potential client si vizitator al afacerii, fiind unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand pornesti la drum in industria HORECA.
Fie ca tematica restaurantului se axeaza pe traditional, oferind o gama larga de preparate cu specific romanesc sau se orienteaza spre modernism, este esential sa-ti formezi lista tinand cont de cele mai apreciate tipuri de mancare si sa oferi o experienta culinara de exceptie. Pe langa felurile principale, sfatul nostru este sa acorzi atentie si meniului de antreuri, pentru o introducere a clientului in lumea gastronomica pe care urmeaza sa o prezinti.
Noi iti suntem alaturi in acest parcurs si iti oferim 3 idei de retete care vor aduce un plus de savoare si rafinament meniului tau!
1. Rulouri cu prosciutto, mozzarella si rucola
Un preparat pe cat de simplu, pe atat de delicios si de efect! Tot ce ai nevoie este: felii subtiri de prosciutto (le poti gasi in magazinele cu specific italian, ce importa tot felul de delicatese rafinate in Romania), mozzarella, frunze proaspete de rucola, ulei de masline extravirgin si sare si piper dupa gust. Pe fiecare felie de prosciutto vei aseza cate o felie de mozarella si cateva frunze de rucola, apoi le vei rula si le vei stropi cu putin ulei de masline. Pentru un gust si mai fresh, poti sa prezinti aceste rulouri pe un pat de felii de rosii, condimentate cu atentie sau chiar paine de casa rumenita la cuptor.
Nu uita ca servirea este un aspect de care trebuie sa tii cont si opteaza pentru farfurii aperitiv in nuante contrastante cu cele ale preparatului.
2. Bruschete cu rosii cherry si sos pesto
Pentru o experienta pur italiana, care sa te duca cu gandul la calduroasa Sicilia, un preparat ce nu lipseste din meniul fiecarui restaurant, indiferent de specific, sunt bruschetele. Avand in vedere ca ne apropiem de vara, sezonul rosiilor, ar fi pacat sa nu le incluzi in meniul restaurantului tau. In plus, combinatia de pesto aromat cu prospetimea rosiilor va fi pe placul tuturor. Painea este un punct important pe care trebuie sa-l iei in considerare pentru a fi totul impecabil, asa ca te sfatuim sa alegi o bagheta subtire sau o ciabatta.
In plus, servirea acestora va fi mereu pe farfurii rotunde, de dimensiuni mici sau pe farfurii late, clasice.
3. Mini crochete de cartofi si branza
Pe gustul atat adultilor, cat si celor mici, crochetele din cartofi si branza mereu vor fi un preparat apreciat. Acestea sunt satioase, dar in acelasi timp, au o textura crocanta, placuta. Ele se prepara foarte usor din cartofi fierti, parmezan ras, oua, pesmet si sare si piper, dupa gust. Le poti servi alaturi de un sos de iaurt cu marar, pentru un gust fresh sau cu clasicul sos de rosii. Pentru acestea, te sfatuim sa alegi o farfurie adanca, in care sa le aranjezi ca un buchet.
Speram ca ti-am fost de ajutor si mai ales, ca ti-am oferit 3 retete simple, cu care iti vei impresiona clientii! In plus, te invitam sa descoperi gama completa de farfurii pentru aperitiv de pe site-ul nostru si sa-ti alegi vesela potrivita afacerii tale!