3 lucruri pe care le înţeleg doar fetele plinuţe

Dacă ai un anumit număr de kilograme în plus, sigur ţi-au atras atenţia reclamele colecţiilor care mizează pe sloganul: şic în XXL sau plinuţă şi sexy!

Multe femei şi fete se simt deranjate de această catalogare, dar indiferent de asta, ea e utilă pentru că ne ajută să ne găsim haine adecvate siluetei noastre. Fetele durdulii sunt de acord asupra a trei aspecte, pe care cele slabe nu au cum să le înţeleagă:

1. Plus size – o expresie discriminatoare

Dacă pentru fetele care poartă S sau 32 şi 34 nu există expresia small size, de ce ar exista pentru măsurile 46-48 etc. un plus size? Acest termen le face pe fete să considere că sunt incluse într-o anumită categorie, diferită de celalte fete, şi care nu merită hainele pe care le poartă slabele.

2. Melissa McCarthy – o femeie adevărată

Nu ştii cine este? O vedetă mândră de formele ei care a lansat recent prima colecţie de haine adaptate atât fetelor slabe, cât şi celor grase. Cu acestă ocazie, actriţa şi-a spus părerea despre expresia plus size: Femeile există în orice măsură de haine, în Statele Unite majoritatea lor poartă măsura 14 sau mai mult chiar. Deci categoria plus size include cam toate clientele deşi ele se consideră marginalizate prin utilizarea acestei expresii.

3. Unele haine sunt magice

Jeanşii negri, bluzele tip cămaşă lungi şi rochiile diafane sunt iubite de fetele plinuţe pentru că ascund foarte bine kilogramele. Iar tocurile le fac să pară mai slabe, de parcă ar avea cu cel puţin cinci kilograme în minus.

 

Foto: 123rf.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata