3 locuri spectaculoase din Bulgaria în care poți evada de cotidian câte o zi

Îți dorești câteodată să evadezi din cotidian, însă nu ai prea mult timp la dispoziție? În cazul acesta, îți prezentăm în continuare trei locuri spectaculoase din Bulgaria, pe care le poți vizita în timpul unei zile, dacă alegi excursii de o zi in Bulgaria. Suntem siguri că o să îți placă.

 

Veliko Târnovo

 

Dacă ar fi să numim doar o destinație populară printre turiștii români și nu numai, la care se ajunge extrem de ușor, cu siguranță aceasta ar fi Veliko Târnovo. Acest oraș a fost capitala medievală a Bulgariei, iar în prezent este un important centru istoric, turistic, administrativ și cultural al Bulgariei. Veliko Târnovo este amplasat pe trei dealuri, respectiv Tsarevets, Trapezita și Sveta Gora. Dintre acestea, cel mai important este Tsarevets, deoarece aici se află fostele reședințe ale țarilor și patriarhilor Țaratului vlaho-bulgar. Știai că numele orașului provine de la cuvântul tern, care înseamnă tron? Cu timpul, numele orașului a suferit transformări: Ternov, Turnov, Tur-nov, Turnovgrad, Turnovo, iar în prezent se numește Veliko Târnovo, Veliko înseamnând ,,mare”, ceea ce evocă importanța orașului pentru Bulgaria. Plimbându-te pe străzile orașului, vei respira istorie și te vei bucura de obiective turistice excepționale.

 

Balcic

 

Ai auzit până acum de Balcic? Dacă ajungi pe litoralul bulgăresc, neapărat să faci o vizită și aici. Balcic este un mic orașel boem și romantic de pe litoralul bulgăresc și totodată al treilea port ca mărime al acestei țări. Aici, vei descoperi străduțe abrupte, dar încântătoare, clădiri cu o arhitectură impresionantă și per total, locuri împânzite de istorie. Est bine de menționat faptul că istoria orașului Balchik începe în urmă cu mai bine de 2600 de ani, când era locuită de ionieni. A purtat numele de Dionysopolis, în cinstea zeului vinului și al sărbătorilor. Astfel, având în vedere bogata istorie a locului, vei descoperi influențe multiculturale.

 

Balcic este locul ales de Regina Maria a României drept reședință de vară, în timpul ocupației române a Cadrilaterului. Astfel, aici s-a construit Castelul Reginei Maria, unul dintre cele mai frumoase din Bulgaria. Nu doar castelul în sine est superb, ci și Grădina Botanică de 35 de ha care se regăsește aici și care este unică în Europa Centrală și de Est, având o colecție impresionantă de cactuși. Tot aici se regăsește și un parc cu o imitație a faimosului labirint minoic.

 

Valea Trandafirilor

 

Bulgaria este renumită în toată lumea pentru trandafiri și pentru uleiul de trandafiri folosit în industria cosmetică și în producerea de parfumuri. Valea Trandafirilor este un loc de o frumusețe impresionantă. Primul Festival al trandafirilor a avut loc aici, în anul 1903. De atunci, în fiecare an se organizează acest spectacol la care poți lua și tu parte.

 

Îți recomandăm să vizitezi Valea Trandafirilor în lunile mai și iunie, pentru a te bucura de momentele în care trandafirii sunt înfloriți complet și emană un miros căruia cu greu îi poți rezista. Dacă nu știai, află că trandafirul cu ulei (Rosa Damascena) a ajuns în Bulgaria tocmai din India, iar în secolul al XIX-lea, trandafirii erau cea mai mare bogăție a zonei în care erau cultivați. Culesul trandafirilor durează din 20 mai până în 20 iunie.

 

Sperăm că te-am convins să vizitezi superba Bulgarie în excursii de câte o zi, de la O Zi Cat o Vacanta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata