3 idei preconcepute despre menstruaţie

Cu siguranţă ai auzit multe despre menstruaţie. În primul rând trebuie să ştii că nu tot ceea ce se spune legat de acest subiect este adevărat!

Spre exemplu, cele trei afirmaţii de mai jos sunt doar idei preconcepute:

1. Fetele şi femeile aflate la mestruaţie nu sunt pure

Ele nu au voie să intre în biserică saau să participe la obiceiurile religioase de orice natură. Asta se credea în vechime, în multe religii, iar ideea a determinat apariţia altora şi mai ciudate. Spre exemplu, se spune chiar că o femei aflată la mestruaţie nu poate să facă maioneză pentru că se taie. Desigur că sunt doar niştei idei false.

2. Când eşti la menstruaţie eşti irascibilă

Acesta este o idee falsă şi starea ta de spirit nu ţine neapărat de perioada lunii în care te afli. De exmplu, dacă ai dureri este normal să nu fii în apele tale, e cam acelaşi lucuru ca atunci când te doare capul. Dar dacă nu ai dureri şi totul e ok, cu siguranţă te vei comporta ca în celelalte zile ale lunii. Există într-adevăr o predispoziţie la sensibilitate înainte de perioada mestruaţiei şi ea poartă denumirea de sindrom premestrual, iar sensibilitatea este dată de schimbările hormonale care au loc în corp.

3. La mestruaţie nu poţi avea relaţii intime

Nu există nicio interdicţie medicală în acest sens şi totul ţine de preferinţele fiecăruia şi de dorinţă. Dacă iubitul tău nu are nicio problemă cu asta, iar tu nu te simţi jenată totul este în regulă. Ţine de la un cuplu la altul dacă există viaţă sexuală şi în perioada mestruaţiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata