3 etape ale iubirii pe care le regăsim în viața de cuplu

Viața este făcută să fie trăită în 2. Este un joc complex ce ne testează limitele la fiecare nivel. Dacă e să privim așa lucrurile, atunci avem mult de muncă să ne îmbunătățim skill-urile pentru a depăși orice problemă din viață mai ușor.

Experiența nu se cumpără, se dobândește. Dar cel mai important este ce înveți dintr-o experiență în viața de cuplu. Te face fericit acea persoană, nu te face, sau te vezi mai departe alături de ea până la adânci bătrâneți?

Toate aceste lucruri ne frâmântă zilnic chiar și când considerăm că avem o viață de cuplu lipsită de griji și prejudecăți. Partenerii vin în viața noastră cu experiențele lor, temeri, probleme, bucurii, iar drumul pe care trebuie să il parcurgeți împreună nu este mereu cel mai prietenos.

Fiecare poveste de iubire va trece prin 3 etape foarte importante. Aceste etape sunt ca niste teste pe care partenerii și le dau pentru a vedea dacă chiar pot conviețui împreună o perioadă lungă de timp. În funcție de cum se simt împreună, dacă mutatul îi face să fie mai în siguranță, sau planurile de viitor fac ca partenerii să își consolidească relația sau nu.

Etapa romantică

Este prima etapă prin care am trecut cu toții. Sunt primele zile de când ai văzut-o și din acel moment ea a devenit prioritatea ta numărul 1. Este etapa în care ne afișăm toate calitățile, suntem buni unii cu ceilalți, ne depășim limitele proprii și încercăm experiențe noi chiar și de la sex shop sau facem orice putem ca să ne impresionăm partenera.

Etapa prieteniei

Dacă ai depășit momentul de început în care ai văzut că aveți lucruri în comun și poți trece mai departe, vine etapa prieteniei. Acesta e momentul în care relația voastră se consolidează. Poate deveni o relație sănătoasă dacă sunteți două persoane cerebrale care știu ce vor de la viață, sau nu. Ca orice prietenie, pot apărea și momente de plictiseală, senzații care pot fi nasoale dacă nu știți să le gestionați.

Odată cu trecerea timpului apare monotonia, iar acest lucru este o mare problemă pentru orice cuplu. Dacă însă relația este solidă și partenerii știu ca se merită unul pe celălalt, în această etapă învață să se dezvolte împreună.

Etapa iubirii

Maturizarea relației duce de fapt la iubirea adevărată. Ceea ce simțim în primele zile sunt doar sentimente ce țin de fizic, atracție sexuală. După 2-3 ani vezi dacă chiar iubești pe cineva cu adevărat, după ce o cunoști mai bine. Dacă ai ajuns în această etapă înseamnă că sunteți pregătiți să va luați angajamente comune și ați găsit un echilibru. Astfel relația voastră devine acum ceva stabil, de lungă durată și în care amândoi sunteți fericiți unul cu celălalt.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata