3 cărți noi de psihologie pe care merită să le ai în bibliotecă

Dacă te interesează să ai un psihic cât mai bun, dar nu ai curaj să mergi momentan la un terapeut sau consideri că nu ai timp, poți începe prin a citi cărți de psihologie, care îți vor oferi imboldul necesar pentru a avea mai multă grijă de mintea ta. Iată ce poți adăuga în bibliotecă.

 

Anatomia traumei, de Dr. Diana Vasile

 

Dr. Diana Vasile, psihoterapeut de renume și președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei din România, invită toți cititorii într-o călătorie profundă de autocunoaștere și vindecare în ultima sa carte. Cartea abordează conceptul de traumă, adesea resimțită ca o „ruptură” interioară, și modul în care aceasta ne afectează capacitatea de a trăi o viață împlinită. Prin înțelegerea durerilor trecutului, Dr. Vasile încearcă să explice modul prin care se poate tansforma prezentul, subliniind că nimeni nu este condamnat la suferință perpetuă. Este o lectură esențială pentru oricine se confruntă cu furie, a trecut prin experiențe dureroase, cum ar fi divorțuri, relații toxice, neglijență sau abuz în copilărie, și pentru cei care se simt constant epuizați, rușinați sau vinovați. Cartea transmite un mesaj puternic de speranță și împuternicire, încurajându-ne să credem că vindecarea este posibilă și că nu suntem singuri în această luptă. Este una dintre cele mai noi carti psihologice de la BOOKZONE.

 

Față în față cu furia, de dr. Adela Moldovan

 

Dr. Adela Moldovan, psiholog, explorează în cartea sa de debut relația complexă cu furia, abordând diverse tipologii de personalități și oferind soluții practice. Sunt adresate cititorilor diverse contexte personale, precum temperamentul vulcanic sau reținerea excesivă a nervozității, evidențiind că furia face parte integrantă din personalitatea umană.

 

Cartea explorează dilemele legate de furie în contextul unei societăți stresante și a provocărilor constante. Dr. Adela Moldovan, cu cei 15 ani de experiență în terapie, susține că acceptarea furiei este primul pas esențial pentru a înțelege și gestiona această emoție naturală.

 

Prin tehnici, exerciții și exemple concludente, cartea își propune să ofere cititorilor instrumente pentru a asculta și înțelege latura întunecată a furiei, contribuind la încetarea conflictului interior dintre emoții și rațiune. În esență, lucrarea propune o călătorie personală în universul furiei, invitând cititorii să descopere și să gestioneze această componentă esențială a personalității umane.

 

În adâncul sufletului, de Dr. Hedi Hoka

 

„În Adâncul Sufletului” de Psiholog Dr. Hedi Hoka explorează puterea influenței familiale și a moștenirii genetice asupra vieții, oferind o perspectivă optimistă asupra posibilității de eliberare de traumele strămoșilor. Cartea subliniază că, deși oamenii sunt legați de genele și istoria familiei, nu sunt condamnați să perpetueze acele traume. Autorul propune conștientizarea tiparelor de comportament care afectează prezentul și încurajează eliberarea de poverile genetice.

„Adâncul Sufletului” abordează influența familiei asupra relațiilor, autopercepției și poziției în societate, subliniind că acele conflictele nerezolvate din familie pot afecta aspecte precum dorința de a avea copii sau îndeplinirea ambițiilor profesionale. Cartea prezintă metoda constelațiilor familiale ca instrument eficient în identificarea și înțelegerea tiparelor dăunătoare de comportament, evidențiind conexiunea dintre emoții și senzații fizice și impactul acestora asupra prezentului.

 

„În Adâncul Sufletului” oferă un răspuns revelator la întrebările legate de traumele moștenite, prezentând o metodă inovatoare de terapie care redefinește înțelegerea legăturilor de familie și oferă speranță pentru eliberarea de influențele negative transmise din generație în generație.

 

Așadar, dacă îți dorești o altfel de lectură, alege cărți de psihologie de la BOOKZONE!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata