13 motive să NU asculți de părinții tăi

Ai tăi fac tot posibilul să-ți controleze viața? Au stabilit tot felul de reguli ridicole pe care trebuie să le urmezi? Iată 13 motive să NU asculți de părinții tăi:

 

1. Ești un om liber

Nu libertatea de a urma ordine, ci aceea de a face ce vor mușchii tăi. Trăim cu toții într-o țară liberă. Ești cetățean european și ai drepturi, nu-i așa? Profită de ele, abuzează de ele, chiar dacă nu știi concret care sunt aceste drepturi de care beneficiezi.

 

2. Îți urmezi propriul drum în viață

Degeaba te bat la cap ai tăi să înveți bine și să devii doctor sau avocat. Nu e cariera lor în joc, așa că n-au niciun cuvânt de zis. Dacă tu aspiri la un job precum măturător sau femeie de serviciu, urmează-ți visurile! Ce contează că nu o să ai cu ce să-ți plătești facturile? Măcar o să fii fericit/ă în adâncul inimii!

3. Nu mai sunt tineri

Diferența colosală de vârstă dintre tine și ai tăi e un alt motiv pentru care nu ar trebui să-i asculți. Au fost și ei ca tine, au trecut și ei prin adolescență, dar asta s-a petrecut cu mult timp în urmă. De atunci, le-a venit mintea la cap, au devenit oameni maturi și se pricep la dat sfaturi. Dacă vrei să te maturizezi și tu pe propria piele, ignoră-le sfaturile și repetă-le greșelile!

 

4. Și ei greșesc

A greși e omenește. Așa se zice și e complet adevărat! Chiar dacă părinții tăi se comportă ca niște zei autoritari, de fapt sunt simpli oameni. Dacă greșesc o dată, e de presupus că nu au dreptate niciodată. Logic, nu? Întreabă-i care e capitala statului Burkina Faso. Dacă ai tăi răspund orice altceva în afară de Ouagadougou, ai dreptul să te îndoiești de ei întotdeauna.

 

5. Ei nu știu beneficiile fumatului

Sigur te-au avertizat ai tăi până acum să nu te prindă cu țigara în gură! Asta pentru că habar nu au câte avantaje are fumatul! Petreci mai mult timp în aer liber, ai pretext să iei mii de pauze de la orice ș.a.m.d.

 

6. Au alte gusturi

Dacă ai tăi îți interzic să te cuplezi cu o persoană anume, n-ai de ce să ții cont de părerea lor. ,,Fata aia se machiază excesiv” sau ,,Băiatul ăla poartă cercel” nu sunt argumente valide. Uneori ai tăi pot face apel la informații extreme, spre exemplu ,,Băiatul ăla își bate toate prietenele” sau ,,Fata aia și-a înșelat toți iubiții de până acum”. Și ce dacă e adevărat? Poate ești masochist/ă și asta chiar te atrage!

 

7. Sunt alte vremuri

Gata, a trecut comunismul! A apus ,,epoca de aur” prin care s-au chinuit ai tăi. Poate încă nu s-au adaptat la democrație și de-aia îți spun mereu ce să faci. Ori de câte ori primești câte un ordin de la ei, arată-le o poză cu Ceaușescu. Your argument is invalid!

 

8. Ei nu au curajul tău

Odată cu înaintarea în vârstă, devii mai precaut/ă. Începi să vezi totul în ansamblu, să distingi the big picture, să înțelegi mai bine toate lucrurile care te buimăceau înainte. Devii mai calculat/ă și mai prevăzător/oare, mai înțelept/înțeleaptă, motiv pentru care nu te avânți pur și simplu în orice aventură. Nu îți mai asumi riscuri imense, poate nici măcar unele mărunte. Tu, în schimb, ai de partea ta tinerețea, optimismul, energia, CURAJUL de a-ți asuma cele mai tâmpite riscuri posibile. Poți juca ruleta rusească fără să clipești, poți să îți pariezi absolut toți banii etc. Ai tăi n-ar mai înțelege comportamentul ăsta!

 

9. Te subestimează

Din punctul lor de vedere, tu ești încă un copil. Și așa o să rămâi toată viața. Demonstrează-le opusul: ia singur/ă decizii, oricât de cretine ar fi. Arată-le că ești suficient de mare încât s-o dai în bară din proprie inițiativă!

 

10. Tu știi ce e la modă

,,Cum să ieși îmbrăcat/ă așa pe stradă?”, te întreabă ai tăi. Răspunsul e simplu: asta se poartă acum! Ai tăi sunt încă obișnuiți cu ideea că tinerii se îmbracă cu pantaloni evazați și își fac frizuri afro. NOPE! Vremurile se schimbă, iar tu știi ce e la modă în ziua de azi.

 

11. Ei nu știu cât de plictisitoare e școala

E normal să chiulești, având în vedere că școala e inutilă! Stai în bancă toată ziua în timp ce un fraier sau o fraieră îndrugă verzi și uscate la catedră. Pe vremuri, era mișto la școală: mai cântai un ,,Trei culori”, mai venea în vizită Tovarășul, aveai toate motivele din lume să fii prezent la oră. Acum, care mai e rostul? Nu te aștepta ca ai tăi să înțeleagă asta. Ei vor doar să-ți bage cât mai multă învățătură în cap și să te transforme într-un robot fără viață, atât!

 

12. Temele nu au niciun rost

,,Fă-ți temele!”, ,,Lasă telefonul și scrie-ți pentru mâine!” ș.a.m.d. Ți-au zis vreodată ai tăi lucruri de genul acesta? Întrebarea e retorică, bineînțeles că ți-au zis. Ei au impresia că temele sau învățatul chiar îți prind bine. Cică te-ar ajuta să iei note mai mari și altele. Dar tu n-ai nevoie să înveți ca să iei note mari, nu-i așa? E de ajuns să copiezi de la colegul de bancă mai deștept ca tine. Așa o să faci și în viață, la locul de muncă, pentru că e perfect posibil.

 

13. Ei nu știu cât de tare e gașca ta

Ce contează că prietenii tăi se distrează luând droguri sau furând din magazine? Sunt chiar niște oameni de gașcă, dacă ajungi să-i cunoști! Ai tăi îți interzic să intri într-un asemenea anturaj, dar asta doar pentru că nu îi cunosc personal pe amicii tăi. Da, e perfect posibil să ajungi și tu la închisoare din cauza lor, dar măcar te distrezi!

 

sarcasm-alert

ATENȚIE: În caz că nu te-ai prins, acest articol este SARCASTIC! E adevărat că nimeni nu-i perfect și că părinții tăi pot greși uneori, dar asta nu înseamnă că trebuie să te îndoiești de ei mereu. Au experiență de viață, au fost deja în pielea ta și știu cum să te îndrume corect. Ascultă-i întotdeauna și urmează-le sfaturile, pentru că ei îți doresc tot binele din lume!

 

Foto: shutterstock.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata