13 motive pentru care ar trebui să mănânci NUMAI Fast Food

E la modă să critici fast food-ul zilele astea: ba că e nesănătos, ba că îngrașă, ba că shaormăriile sunt mizerabile. Persoanele astea habar nu au despre ce vorbesc. Iată de ce ar trebui să mănânci NUMAI fast food:

1. Pentru că mâncarea e FRESH

Ingredientele rămase la sfârșitul zilei se depozitează cu grijă și sunt refolosite tot restul săptămânii. Sau tot restul lunii, în funcție de cât de mulți clienți comandă. Mergând la Fast Food, ai garanția că nu mănânci ceva de anul trecut. Totul e (relativ) proaspăt!

2. Pentru că shaormarii CHIAR SE IMPLICĂ în gătit

Poza asta a făcut înconjurul Internetului la scurt timp după ce a fost uploadată. Uite ce sacrificii sunt dispuși să facă shaormarii pentru ca tu să te bucuri de o masă savuroasă! E de apreciat efortul băiatului de sus pentru a îndesa toată carnea la locul ei și suntem convinși că norocoșii clienți din ziua respectivă s-au lins pe degete după masă.

3. Pentru că nu te îngrași decât de la A DOUA shaorma

Toată lumea zice că fast food-ul îngrașă. Asta doar dacă nu ai limită! E OK să mănânci o shaorma sau un burger pe zi, problema e să nu întreci măsura! De preferat e să combini mâncărurile: la micul dejun să înfuleci un hot dog, la prânz un burger și la cină o shaorma. Trebuie să ai echilibru în toate!

4. Pentru că ești TÂNĂR/Ă

Nu ai de ce să-ți faci griji în privința sănătății de pe acum. Lasă-i pe bătrâni să mănânce legume și alte porcării, că oricum nu mai au mult de trăit. Tu bucură-te de viață și bagă în tine orice poftești, fără să te gândești la consecințele devastatoare!

5. Pentru că… GUSTUL

Nimic nu se compară cu un triplu cheeseburger cald, nu-i așa? Și cu o porție mare de cartofi prăjiți alături. La naiba, bagă și o Cola imensă! Dacă tot faci o treabă, măcar fă-o până la capăt! Cui îi pasă că broccoli asigură buna funcționare a sistemului nervos, reglează tensiunea arterială, luptă împotriva îmbătrânirii, menține sănătatea oaselor, repară leziunile pielii, previne cancerul, întărește sistemul imunitar, grăbește slăbitul, menține sănătatea ochilor și are grijă de inimă? Are un gust oribil și asta e tot ce contează!

6. Pentru că FORMELE sunt la modă

Dacă am învățat ceva de la Meghan Trainor, e că băieților le place să aibă ce apuca în timpul nopții. Să urmăm și noi exemplul oriental conform căruia nevasta trebuie să ,,umple” patul! Cu cât mai apetisante sunt formele, cu atât mai bine!

7. Pentru că ORICUM mori la un moment dat

Cu toții ne naștem pentru a muri. Ce importanță are dacă te stingi la 90 de ani în pat, înconjurat de cei dragi, sau dacă mori la 15 ani din cauză că toată grăsimea acumulată din shaorma ți-a înfundat arterele? Poate nu e mult să trăiești 15 ani, dar măcar îi trăiești cum îți place ție!

8. Pentru că e CONTRAINDICAT

Medicii ne avertizează că fast food-ul nu e sănătos deloc și că trebuie evitat cu orice preț. Dar regulile sunt făcute tocmai pentru a fi încălcate, nu? E ca fructul interzis din Biblie: cu cât ți-e refuzat mai vehement, cu atât îl vrei mai mult! Oricum, cine se cred doctorii de-ți spun ȚIE cum să-ți trăiești viața?

9. Pentru că nu e CHIAR atât de nesănătos

Dacă îți iei shaorma cu varză, practic mănânci sănătate în lipie. Varza e bogată în fibre, vitamina C, are efect anticancerigen și îți face pielea să arate mai bine. Ce contează dacă bagi și o garnitură de cartofi prăjiți cu carne uleioasă, sos la kilogram și pâine de alaltăieri?

10. Pentru că muștele ȘTIU ce-i bun

Nu degeaba se înghesuie toate insectele în shaormărie, nu? TREBUIE să fie ceva de capul mâncării, din moment ce e atât de râvnită. Dacă vezi un roi de muște în jurul cărnii pentru shaorma, devii instant curios/oasă și trebuie NEAPĂRAT să-ți cumperi și tu o porție.

11. Pentru că totul e preparat în condiții IGIENICE

Localurile de tip fast food se numără printre cele mai curate restaurante din lume. Asta pentru că mâncarea nu e acoperită în momentul în care se dă cu spray dezinfectant peste tot, așa că ingredientele ajung să fie și ele curățate cu diverse chimicale. Niciodată nu strică prea multă salubritate, nu?

12. Pentru că nu expiră NICIODATĂ

Avem marele noroc de a trăi în secolul XXI, când toate alimentele sunt 90% conservanți și restul mâncare. Fast food-ul nu e o excepție de la regulă, așa că nu expiră niciodată! Poți să cumperi azi un hamburger și să-l mănânci la anu’ pe vremea asta – o să aibă același gust!

13. Pentru că trebuie să SUSȚII restaurantele

Dacă restaurantele de tip fast food nu ar mai avea clienți, s-ar închide toate! Nu ar mai exista deloc burgeri sau shaorme. Îți poți imagina? Ca să previi acest scenariu apocaliptic, trebuie să îți faci datoria și să bagi cât mai mulți bani în buzunarele proprietarilor! Întreaga lume a fast food-ului depinde de fidelitatea ta!

 

Probabil că ți-ai dat seama deja, dar nu strică să precizăm oricum: acest articol este SARCASTIC. NU trebuie să mănânci doar fast food! Ba chiar e recomandat să eviți mâncarea asta pe cât posibil.

 

Foto: shutterstock.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata