10 moduri în care te poți relaxa după o zi grea de școală!

Școala poate fi distractivă, dacă ai colegi amuzanți. Chiar și profesorii pot face unele ore plăcute. Dar ce faci când ziua pare că nu se mai termină? Cum te recuperezi după o experiență așa neplăcută? Avem câteva sugestii de relaxare care te pot ajuta.

Să fim serioși: școala este, de regulă, obositoare. Teme, ascultat, scos la tablă, teste, teze, conflicte între colegi și lista poate continua la infinit. Sunt foarte multe ingrediente din care se poate obține rețeta unei zile teribile la școală. Trebuie să treci prin toate, n-ai încotro. Dar când ajungi acasă, după-amiaza sau seara, trebuie să profiți de timpul liber rămas până a doua zi. Trebuie să folosești aceste ore de repaus în folosul tău.

Iată ce poți face, pentru a te detensiona:

 

1. Trage un pui de somn!

Pare o pierdere de timp, dar nu este deloc așa! Un somn odihnitor, chiar și de-o jumătate de oră, îți reîncarcă bateriile în mare măsură. Te trezești cu forțe proaspete și te poți concentra mai bine la teme sau la orice altceva ai de făcut.

2. Urmărește un serial!

Serialele, filmele sau desenele te pot ajuta să treci mai ușor printr-o zi de școală. Simplul gând că urmează să ajungi acasă, să te întinzi în pat și să te delectezi cu un episod din emisiunea ta preferată te poate ajuta să nu înnebunești în banca ta. Strânge din dinți – merită așteptarea!

3. Fă o baie fierbinte!

Dușurile sunt mai rapide, dar băile cu apă caldă și spumă sunt infinit mai relaxante. Adaugă câteva rățuște din cauciuc care să plutească prin cadă, închide ochii și lasă-te purtată de senzația liniștitoare. Ai grijă doar să nu adormi în timp ce apa curge!

4. Citește o carte!

Chiar dacă nu mai sunt la modă, cărțile te invită să pătrunzi într-o lume în care problemele tale nu există. Urmărește personaje fictive rezolvându-și propriile dificultăți și, astfel, uită de ale tale! E versiunea tipărită a unui serial!

5. Joacă-te pe calculator!

Fie pe calculator, fie pe telefon sau pe tabletă – alegerea îți aparține. Jocurile te ajută să uiți de ce e în jurul tău, iar astfel îți îndepărtezi toate gândurile negative din minte. Cufundă-te în universul digital și scapă de nervi, dar fii cu ochii pe ceas – timpul trece foarte repede, atunci când te distrezi!

6. Ieși la o plimbare!

Vorbim aici, în primul rând, de plimbări în aer liber. Pune mâna pe telefon, sună un prieten apropiat și mergeți prin parc! Astfel, îți oxigenezi creierul, faci mișcare și te descarci vorbind cu amicul/amica.

7. Mergi la cinema!

E o metodă asemănătoare cu urmăritul serialului, dar presupune ieșitul din casă. Interesează-te ce filme rulează la cinematograf, strânge o gașcă de prieteni sau colegi și mergeți să vă luați bilete! Un film bun, o pungă de popcorn și o companie plăcută sunt ingredientele unei seri plăcute.

 

8. Înoată!

Știi să înoți? E vreo piscină prin apropiere? Atunci, ce mai aștepți? Înotul dezvoltă corpul ca niciun alt sport. Îți stimulezi mușchii, slăbești și te înalți: 3 în 1! Câteva ture într-un bazin de înot te ajută să te dezvolți fizic și să te relaxezi psihic.

 

9. Ieși la jogging!

Mișcarea e o metodă de relaxare foarte eficientă. Poate că nu pare așa, în timp ce alergi, dar efectele pozitive se văd imediat după. Elimini toxinele, îți oxigenezi creierul și îți pui în funcțiune întreg corpul. Joggingul trebuie urmat de un duș relaxant, după care te poți trânti în pat.

10. Ascultă muzică!

Ascultă hard rock, să-ți descarci nervii. Sau ascultă muzică clasică, să atingi un calm spiritual inegalabil. Ascultă ce-ți place și ce îți surâde pe moment. Muzică există pentru toate gusturile și pentru toate stările de spirit. Sigur se găsește un gen potrivit și pentru tine!

 

Tu cum te relaxezi după o zi grea de școală?

 

 

 

Foto: Shutterstock

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata