in

10 lucruri pe care le facem în loc să învățăm

Avem o groază de învățat, dar niciun chef să ne apucăm de treabă. Asta pățim mereu înainte de un test sau un examen. În loc să citim, facem următoarele lucruri:

Calculăm câte ore de somn ne rămân

Avem o groază de citit, dar ne vom apuca mai târziu de asta. În funcție de cât timp avem de gând să pierdem și cât să acordăm lecturii, calculăm câte ore de somn ne rămân la dispoziție. Hai, că-mi ajung 5 ore. Mai bag un episod din serial!

Analizăm punctele de pe pereți

Când avem treabă de făcut, pereții devin de-a dreptul fascinanți! Ajungem să observăm detalii care ne scăpau înainte: câte un punct, câte o crăpătură. Ne plimbăm ochii de-a lungul camerei și luăm la puricat fiecare centimetru pătrat.

Luăm pauze după pauze

După fiecare capitol citit, e clar că merităm și noi o pauză! Citim sau scriem 10 minute, după care ne odihnim 20. Mai citim o pagină, mai luăm o gură de aer. Nu suntem roboți, până la urmă!

Planificăm viitorul

Când avem de învățat, zicala Carpe diem! nu se aplică. Preferăm să ne gândim la viitor decât să ne ,,bucurăm” de prezent. De-abia aștept să termin cu porcăria asta, ca să merg la plajă în fiecare zi și să ies seara în oraș!

Chat-uim

Munca e mai suportabilă atunci când ai cui să te plângi. Text-uim încontinuu cu BFF-a/-ul și îi povestim câte avem de fâcut și cât de grea e viața noastră. E de ajuns să ne asculte și deja ne simțim mai bine!

Mai luăm o pauză

Deja a trecut prea mult timp de la ultima!

Desenăm

Nu e prea tentant să umplem de scris niște pagini albe. Poate dacă schițăm câte ceva pe margine… o floricică, un portret, orice…

Numărăm paginile rămase

Deja citim de o eternitate! Sigur mai avem puțin și terminăm! Hai să numărăm paginile rămase… Oh, shit, încă n-am ajuns nici la jumătate…

Invidiem părinții

Ce norocoși sunt mama și tata! Ei nu trebuie decât să muncească de dimineața până seara. Când termină treaba, sunt liberi – nu au teme, nu au de învățat, nu au de citit, nimic!

Ne jucăm

Avem atâtea jocuri pe smartphone, încât nu putem să le neglijăm pur și simplu. Învățatul mai poate aștepta – app-ul ăsta e mult prea distractiv!

 

Tu ce faci în loc să înveți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum să porţi culoarea ROZ fără să arăţi ca PANTERA ROZ

Există două feluri de oameni pe lumea asta – Tu din ce categorie faci parte?