10 carti care te vor ajuta sa iti duci afacerea la urmatorul nivel in 2023

Antreprenoriatul a făcut parte din viața noastră încă de la începuturile societății moderne, în diverse forme, iar în societatea de astăzi, abilitățile necesare dezvoltării unei afaceri de succes sunt tot mai căutate. Iată mai jos o selecție de titluri din portofoliul editurii ap! (ACT și Politon) care te vor ajuta să descifrezi secretele afacerilor prospere și să îți atingi adevăratul potențial. Astfel, vei afla care sunt calitățile esențiale pentru a te bucura de succes în afaceri, dezvăluindu-ți totodată greșelile de care să te ferești ca antreprenor.

ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte din sfere precum: dezvoltare personală și profesională, antreprenoriat, spiritualitate și wellbeing, oferind iubitorilor de carte posibilitatea de a citi sau a asculta cărți, de a le folosi pe post de profesori sau sfătuitori și de a transforma clipele de relaxare într-un timp calitativ. 1. Tracțiune: Preia controlul afacerii tale/ Traction: Get a Grip on Your Business de Gino Wickman îți va dezvălui secretele consolidării afacerii tale cu ajutorul SOA. Sistemul de Operare Antreprenorial (SOA) este un sistem global și autonom, care abordează cele șase aspecte fundamentale ale unei afaceri. Vei descoperi modalități simple, dar eficiente, de administrare a unei companii, care te vor ajuta să îți conduci afacerea nu doar mai bine, ci și mai relaxat.

2. Preia controlul: Cum să obții tot ce îți dorești de la afacerea ta/ Get A Grip: How to Get Everything You Want from Your Entrepreneurial Business de Gino Wickman și Mike Paton este o fabulă de afaceri din seria Tracțiune, care se adresează echipelor de conducere ale companiilor, fiind un instrument util în vederea implementării simple și eficiente a sistemului EOS (Sistemul de Operare Antreprenorial) în cadrul oricărei organizații. Preia controlul detaliază pas cu pas procesul de implementare a sistemului EOS în cadrul unei companii, arătând totodată cum o poate transforma și cum o poate conduce pe culmile succesului.

3. Salt în antreprenoriat: Ai calitățile necesare pentru a deveni antreprenor?/ Entrepreneurial Leap: Do You Have What it Takes to Become an Entrepreneur de Gino Wickman este o lectură utilă pentru antreprenorii aflați la început de drum, cartea fiind un instrument util pentru a te ajuta să îți dai seama dacă ai cele șase calități esențiale identificate de Gino Wickman pentru a te bucura de succes în afaceri. Studiile de caz din viața reală și exemplele elocvente vor face din această carte un ghid practic pentru toți antreprenorii în devenire.

4. Principii / Principles: Life and Work de Ray Dalio este cartea care îți va propune perspective noi asupra vieții și din care vei avea cu siguranță ceva de învățat, fie că ești manager și vrei să îți îmbunătățești strategia de business, fie că ești un individ în căutarea unei schimbari pozitive în viața ta.

 

5. Start în antreprenoriat, sau Călătoria antreprenorului de la a ști la a avea înspre a deveni, de Cristian Onețiu, este o carte utilă pentru antreprenori, care se adresează atât celor care doresc să-și deschidă o afacere, cât și celor care au deja o afacere, dar vor să o extindă, și chiar și celor care au o afacere mare pe care vor să o dezvolte în continuare. Pentru cei care abia au pornit pe drumul antreprenoriatului, autorul îi provoacă să își ia un angajament pe 3-5 ani de a-și construi propria afacere profitabilă, oferindu-le 12 principii-cheie, precum și o serie de sfaturi practice care să îi ajute să reușească.

6. Cum mi-am construit afacerea: Căi neașteptate spre succes de la cei mai inspiratori antreprenori ai lumii / How I Built This: The Unexpected Paths to Success from the World’s Most Inspiring Entrepreneurs de Guy Raz și Nils Parker este o carte pe care o va citi dintr-o suflare orice persoană care aspiră să își construiască sau să-și dezvolte propria afacere. Volumul reprezintă o sinteză a sutelor de interviuri luate de Guy Raz unor antreprenori din cele mai diverse domenii de activitate – de la industria alimentară și a bunurilor de larg consum, până la industria ospitalieră și tehnologie – și a lecțiilor pe care le-a învățat în urma acestora. O carte ideală pentru cei care vor să afle mai multe despre cum s-au născut unele dintre cele mai mari afaceri din lume și prin ce s-au diferențiat de alte afaceri asemănătoare!

 

7. Mitul antreprenorial: De ce nu funcționează majoritatea micilor afaceri și ce e de făcut în această privință/ The E-Myth Revisited: : Why Most Small Businesses Don’t Work and What to Do About It de Michael E. Gerber, cea mai importantă voce a micilor afaceri și întreprinderi din America, iar cartea de față poate fi considerată un mic ghid care face afacerile să funcționeze, garantând totodată să îți ofere o experiență revelatoare. Dacă vrei să pui bazele unei afaceri, dacă ai un mic business și te întrebi de ce nu merge sau de ce nu merge atât de bine pe cât ți-ai dori tu, dacă vrei să afli ce anume și unde anume greșești în administrarea afacerii tale, aceasta este cartea de care ai nevoie!

8. Umanocrația: Creează organizații minunate precum oamenii din cadrul lor/ Humanocracy: Creating Organizations as Amazing as the People Inside Them de Gary Hamel și Michele Zanini este o analiză exhaustivă care scoate în evidență disfuncționalitățile birocrației și evidențiază beneficiile unui nou mod de organizare în cadrul organizațiilor. Umanocrația prezintă un plan detaliat pentru a putea transforma toate locurile de muncă în unele mai bune și pentru a înlocui birocrația cu ceva mai bun, în care ierarhiile nu mai sunt atât de importante, iar oamenii își pot valorifica la maximum creativitatea și spiritul inovativ, simțindu-se totodată atașați de organizația din care fac parte.

 

9. Următoarele tale cinci mutări: Stăpânește arta strategiilor de afaceri/ Your Next Five Moves: Master the Art of Business Strategy de Patrick Bet-David și Greg Dinkin introduce concepte din lumea șahului în antreprenoriat, învățându-te să abordezi afacerile cu mintea unui șahist care abordează fiecare decizie cu gândul la următoarele cinci mutări. Cartea de față îți va furniza câteva strategii pe care vei dori cu siguranță să le implementezi cât de curând și în afacerea ta.

10. Regula 10X: Singura diferență dintre succes și eșec/ The 10X Rule: The Only Difference Between Success and Failure de Grant Cardone este o carte care îți va spori curajul și încrederea în tine și te va înzestra cu un simț al scopului, animându-ți viața, visurile și obiectivele. După cum spune autorul: „În această carte este vorba despre cum să ai realizări extraordinare, despre cum să te asiguri că vei ajunge să le ai, despre cum să le menții și despre cum să ai realizări din ce în ce mai mari fără să ți se pară că acest proces este o «muncă».”

Titlurile menționate pot fi achiziționate de pe site-ul Editurii ap! la un preț redus. Între 10 și 31 mai, titlurile din sfera antreprenoriatului au 50% reducere la formatul tipărit și audiobook și 25% reducere pentru formatele ebook și eAudio.

 

***

ap! (ACT și Politon) este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de carte din România. Specializată în nonficțiune de calitate, editura a adus pe piața locală o serie de autori care au făcut furori în toată lumea, precum Tim Ferriss, Robin Sharma, Tony Robbins, Wayne Dyer, Steve Harvey, Gino Wickman și mulți alții. Totodată, ap! (ACT și Politon) este editura românească sub egida căreia au fost publicate cele mai multe audiobookuri la nivel local. Lansată în 2014, editura a adus în România peste 200 de titluri în format audiobook, multe dintre acestea fiind bestsellere care au făcut înconjurul lumii și au schimbat mii de vieți.

ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte din sfere precum dezvoltarea personală și profesională, business, antreprenoriat, spiritualitate sau wellbeing. Titlurile editurii se regăsesc atât în format clasic, cât și sub formă de eBook, MP3 sau audiobook, astfel încât cititorii să se poată bucura de lectură în orice moment al vieții lor.

 

ap! (ACT și Politon) online Website: https://actsipoliton.ro/ Instagram: https://www.instagram.com/actsipoliton/ Facebook: https://www.facebook.com/actsipoliton Linkedin: https://www.linkedin.com/company/edituraactsipoliton/ YouTube: https://www.youtube.com/c/ActsipolitonRo-carti-audio/videos Tik Tok: https://www.tiktok.com/@actsipoliton

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata