Zacusca cu fasole – de nelipsit din bucătăria gospodinelor

0

Zacusca cu fasole este un preparat pe care îl puteți consuma oricând, la orice oră și sub nici o formă nu ar trebui să o excluzi din cămara ta în această iarnă, mai ales că este foarte gustoasă și se prepară ușor.

Toamna este sezonul în care începem să numărăm borcanele din cămară, iar printre preparatele pe care gospodinele ar trebui să le pregătească trebuie să se afle și zacusca. De aceea, îți propunem să încerci o rețetă delicioasă și simplă de zacuscă cu fasole.

De ce ingrediente vei avea nevoie pentru a prepara zacusca cu fasole:

– un kilogram de fasole boabe

– un kilogram de ceapă albă

– un kilogram de gogoşari ori de ardei capia

– doi morcovi

– un borcan mare de bulion

– un litru de ulei

– sare şi piper, după gust

– boabe de piper

Cum prepari rețeta de zacuscă cu fasole:

Pentru început, primul lucru pe care trebuie să îl faci în acest proces este să alegi încă de seara fasolea, să o lași în apă rece peste noapte, iar apoi, dimineața, să o pui la fiert în apă cu sare.

Între timp, apucă-te de tocat restul legumelor, dă morcovul prin răzătoare, iar pe restul le poți trece prin mașina de tocat sau prin blender.

Mai apoi, pune uleiul într-o tigaie încinsă și adaugă legumele tăiate pentru a le căli.

După ce fasolea s-a fiert, trece-o prin blender, iar apoi adaugă pasta obținută peste legumele tăiate. Adaugă și piperul măcinat, sarea și boabele de piper.

Lasă totul la foc până ce o treime din compoziția ta a scăzut. Amestecă frecvent, pentru a preveni lipirea.

Atunci când zacusca a scăzut, poți adăuga bulionul și mai lasă la fiert încă 15 minute. Ai grijă însă, focul trebuie să fie mic.

Zacusca de fasole se pune în borcane cât e fierbinte, iar apoi se lasă acoperite în pături timp de 48 de ore.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata