Sfatul specialistului Laurentiu Paicu – Arhitect si designer de interior: Amenajari speciale – apartamente 2 camere

Laurentiu Paicu este arhitect si designer de interior si azi veti afla detalii despre redecorare si accesorii.

Arhitectul ne-a povestit intr-un interviu cum sa amenajezi un apartament de doua camere: 

Bravonet: Ce suprafata si cate camere are apartamentul?
Laurentiu Paicu:  Apartamentul are o suprafata de 50 mp si este compartimentat in 2 camere, 1 bucatarie si 1 baie.

Cine sunt proprietarii?
Proprietarul apartamentului este o tanara studenta.

apartamentul la inceput
apartamentul la inceput

Unde au locuit inainte si de ce au vrut sa se mute?
Aceasta este prima locuinta personala a proprietarei.

Unde se afla apartamentul si cand a fost cumparat?
Apartamentul se afla in centrul bucurestiului, zona Iancului si a fost achizitionat in anul 2019.

In ce stadiu a fost cumparat?
Apartamentul a fost cumparat in stagiul de “alb”, cu peretii la lavabila alba simpla.

Care au fost punctele forte ale spațiului inițial? Dar cele slabe?
Punctul forte al apartamentului au fost faptul ca beneficia de lumina naturala din abundeta in toate incaperile, iar ca si posibilitate de punct mai putin favorabil a fost faptul ca este semidecomadat.

apartamentul acum
apartamentul acum

Cum a fost colaborarea cu proprietarii? Ti-au fost trasate directii de amenajare?
Colaborarea cu proprietara apartamentului a fost una extrem de liniara, rapida si foarte clara, unde mi s-a acordat mana libera in a crea un design de amenajare in viziunea mea personala ca si designer de interior si arhitect.

Care a fost punctul de pornire al amenajarii?
Punctul de pornire al apartamentului a fost propunerea unui concept avangardist care sa includa o paleta de culori vie si care sa creeze puncte multiple de interes in spatiu, atat prin texturi si finisaje cat si piese de mobilier si decoratiuni.

dormitorul din apartament
dormitorul din apartament

Ce stil ai urmarit sa compui si pe ce elemente ai mizat?
Stilul de design propus este un avangardism eclectic, care preia influente din neoclasic si abstract.

Care este cel mai spectaculos/special element al acestei amenajari, din punctul tau de vedere? Descrie-l putin, te rog.
Cel mai puternic detaliu al apartamentului este cu siguranta zona de living, unde tavanul este decorat cu ceramica neagra si care ofera un element complet neastepta si in acelasi timp spectaculos incaperii.

Poti face o scurtă descriere pe fiecare cameră în parte, în care să argumentezi deciziile, de la materiale folosite, mobila, culorile etc?
Zona principala a apartamentului este spatiul central open-space, care include antreul, holul de circulatie si intrare in camere, si zona de living si dining. Acest spatiu l-am dorit sa devina punctul central al apartamentului, unde pe langa mobila de dining si dulapuri, avem o canapea center-piece cu un design aparte si tapitata intr-o nuanta de accent puternica (portocaliu), in timp ce peretele de stucaturi gri accentueaza zona de living si tavanul care este decorat cu stucaturi si ceramica neagra, creaza un efect de wow-factor impresionant. Spatiul holului a fost compartimentat si mobilat foarte bine, astfel incat sa inculda multe zone de depozitat haine si incaltaminte si in acelasi timp sa detina si o zona de spalatorie, care include masina de spalat si spatii adiacente de depozitare.
Dormitorul este un spatiu care este tratat in aceeasi maniera de avangardism ca si livingul, dar in ideea de a crea o zona mai relaxanta pentru odihna. Decorat cu un tapet de accent cu motif asiatic de apus-cu-cocori-zburatori, si accentuat cu pete de albastru care complementeaza paleta de culori a tapetului si care se regasesc atat in mobilier cat si in perete de stucaturi.
Bucataria desi de dimensiuni foarte mici, a fost gandita si compartimentata astfel in cat sa detina cat mai mult spatiu de depozitare, blat de lucru si in acelasi timp reusind sa includa si o masina de spalat vase pe langa alte electrocasnice esentiale.

bucatarie noua
bucatarie noua

Ai intampinat vreo dificultate/provocare in amenajarea apartamentului? Daca da, detaliaza putin.
Nu a fost intampinata nici o dificultate semnificativa pe parcursul santierului, totul a decurs conform planurilor si a expertizei noastre de santier si executie.

Ce au spus proprietarii cand au vazut amenajarea finalizata?

Proprietara a fost foarte multumita de rezultatul amenajarii si colaborarea noastra, si se bucura in continuare de prima sa locuinta.

In cat timp a fost gata amenajarea?

Proiectul a fost realizat pe foaie in aproximativ 3 saptamani, santierul de executie a durat aproximativ 3 saptamani de la venirea finisajelor comandate, iar mobilierul la comanda a avut un temenr de livrare de 40 de zile de la prima zi a santierului si a lansarii comenzii in executie.

Ce buget i-a fost alocat?
Bugetul de amanaja pentru acest apartament a fost de 20.000 euro.

De unde ai cumparat piesele de mobilier si accesoriile? (aici m-ar ajuta o detaliere pe fiecare incapere)
Mobilierul a fost 90% realizat la comanda dupa schitele proiectului si a fost realizat de catre MobiliCasa.
Tapetul si elementele decorative precum tapetul si stucaturile, au fost comandate din Italia si Belgia prin furnizorii de la Future Studio Design.
Iar executia santierului a fost realizata de catre una din echipele de muncitori cu care colaboram constant la executia proiectelor noastre, pentru a ne asigura de un rezultat cat mai eficient.

Da-le 5 sfaturi cititorilor, te rog. Sfaturile trebuie sa fie strict legate de apartamentul/casa care face obiectul prezentarii.
Sa nu va fie frica de culori. Adaugarea de pete de culoare bine alese intr-o incapere, pot da spatiului efectul de marire si pot crea o zona mai luminoasa si vie.
Experimentati cu pozitionarea finisajelor. Chiar daca unele finisaje sunt traditional menite pentru pereti (spre exemplu), sa nu va fie frica sa incercati sa exeprimentati cu aceste finisaje si pe alte suprafete, atat timp cat se asigura o montare corecta si structurala.
Aplicarea stucaturilor pot crea senzatia de eleganta in orice incapere.
Recomand mereu mobila sa se realizeze cat se poate de mult la comanda, pentru asigura o cantitate mult mai mare de optiuni si configuratii oportune spatiului amenajat.
Un designer de interior arhitect, este solutia cea mai buna la care se poate apela pentru realizarea unei amenajari interioare cat mai potrivite spatiului atat din punct de vedere estetic cat si functional.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata