Hamburgeri savuroși fără compromis: cum să-i gătești cu ajutorul friteuzei cu aer cald

Hamburgerul este unul dintre cele mai populare produse alimentare din întreaga lume, datorită faptului că este gustos, consistent și poate fi preparat rapid. În plus, aproape toate restaurantele au în meniu diferite variante de hamburgeri. De multe ori ne este poftă de un hamburger dar, în același timp, avem unele rețineri cu privire la impactul său asupra sănătății, având în vedere că reputația mâncărurilor de tip fast-food. Cum ar fi însă dacă ai putea obține un hamburger savuros chiar la tine acasă, folosind doar ingrediente verificate și pregătite de tine?

În continuare îți vom povesti cum să pregătești un burger savuros și crocant folosind friteuza cu aer cald. Este o rețetă simplă, rapidă și, cel mai important, fără compromisuri când vine vorba de gustul autentic al unui hamburger.

Ingrediente necesare pentru a prepara hamburgeri savuroși

Dacă vrei ca gătitul să decurgă cât mai simplu, este bine să ai la îndemână toate ingredientele necesare și să alegi întotdeauna carne, legume și chifle proaspete. Cu cât folosești ingrediente de mai bună calitate, cu atât vei savura o mâncare mai gustoasă și mai sănătoasă. Iată de ce ai nevoie pentru a prepara 2 hamburgeri delicioși:

  • Chiftele pentru burgeri: 2 bucăți
  • Roșii: câteva felii
  • Cartofi: 500g
  • Salată verde
  • Ulei: 2 linguri
  • Condimente: 1 linguriță boia dulce, 1 linguriță ierburi aromatice, sare, piper
  • Sos pentru burgeri
  • Cheddar: 2 felii
  • Chifle: 2 bucăți

Hamburgerii merg de minune cu o porție de cartofi prăjiți, iar prepararea acestora la friteuza cu aer cald este o misiune extrem de ușoară. Mai mult, îi vei obține exact așa cum trebuie: crocanți la exterior și fragezi în interior, utilizând o cantitate infimă de ulei.

Pregătirea ingredientelor pentru hamburgeri

Curăță cartofii și taie-i fie în rondele, în forma de cartofi ”pai”, după cum preferi. Pune cartofii într-un bol și adaugă două linguri de ulei, puțină boia dulce, ierburi aromatice, sare și piper. Amestecă bine, astfel încât toți cartofii să fie bine acoperiți cu condimente.

După ce te-ai ocupat de cartofi, este timpul să pregătești chiftelele pentru hamburgeri. Dacă ai chiftele gata achiziționate din magazin, misiunea este simplă – nu îți rămâne decât să le condimentezi cu sare și piper, astfel încât să fie pe gustul tău. În cazul în care preferi să le pregătești chiar tu, din carnea preferată, ai nevoie de 300 de grame de carne tocată, mirodenii, sare și piper. Amesteci carnea tocată cu condimentele și formezi apoi în palme 2 chiftele, pe care le aplatizezi cât mai bine. În timpul coacerii acestea au tendința să se strângă puțin, așa că dacă sunt mai late decât chiflele, nu îți face griji .

Când ai terminat cu pregătirea cartofilor și a chiftelelor pentru hamburgeri, nu-ți rămâne decât să pregătești legumele. Speli o roșie bine, o tai rondele și cureți 2 frunze de salată, pe care le dai sub un jet de apă rece în prealabil.

Gătirea hamburgerilor la friteuza cu aer cald

Odată ce ai pregătit ingredientele, totul este cât se poate de simplu. Pui cartofii curățați, tăiați și condimentați în coșul friteuzei cu aer cald și îi gătești pentru 25 de minute la 180 de grade C. La jumătatea intervalului de timp poți amesteca sau agita puțin coșul, pentru ca aceștia să se prăjească în mod uniform.

Pentru gătirea chiftelelor, pui chiftelele pe grătarul friteuzei și gătești la 200 de grade C pentru 7-8 minute. Cu 2 minute înainte să le scoți, adaugi pe ele feliile de cheddar.

După ce ai terminat cu chiftelele, pune chiflele pe grătarul friteuzei și lasă-le acolo timp de 2 minute, pentru a le încălzi și a le face puțin crocante. Acesta este un detaliu important, care va contribui la gustul și textura burgerului.

Asamblarea și servirea hamburgerilor

Atunci când toate ingredientele sunt pregătite, trebuie doar să mai asamblezi hamburgerii. Iată cum poți face acest ultim pas:

  • Ia chiflele calde și taie-le pe jumătate.
  • Pune chiftelele cu cheddar pe jumătatea inferioară a fiecărei chifle.
  • Adaugă felii de roșii și salată verde.
  • Completează cu sosul preferat pentru burgeri.
  • Acoperă cu jumătatea superioară a chiflei.

Servește hamburgerii alături de cartofii crocanți. Pentru un plus de savoare, poți adăuga toppinguri extra, cum ar fi ceapă caramelizată, felii de avocado, bacon crocant sau chiar un ou prăjit. Dacă vrei să testezi și alte variante, servește hamburgerii și cartofii cu diverse sosuri, de la clasicul ketchup și maioneză, până la sosuri picante sau barbecue, pentru a personaliza fiecare hamburger.

Acum ai văzut cât de simplu este să pregătești hamburgeri și cartofi crocanți chiar în confortul propriei locuințe, cu ajutorul friteuzei cu aer cald. Este o metodă simplă, rapidă și sănătoasă, care păstrează gustul autentic și delicios al hamburgerilor clasici, fără a utiliza o cantitate crescută de ulei. Folosește și tu friteuza cu aer cald și te vei putea bucura oricând dorești de un hamburger suculent și gustos, alături de cartofi prăjiți aurii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata