Cum să scapi de LENE în 5 pași

Știm cât de bine e să lenevești pe canapea urmărind serialul preferat, episod după episod, de dimineața până seara. Bine e, dar sănătos – nu! Ca să scapi de lene, urmează acești pași:

1. Nu te mai culca la 3 noaptea

Ai nevoie de odihnă, iar 4-5 ore de somn nu înseamnă mai nimic. Te trezești obosit și așa rămâi până la sfârșitul zilei. Nu-i de mirare că nu ai chef de nimic! Încearcă să te culci mai devreme și vei avea mai multă energie.

2. Bea mai multă apă

Un corp hidratat e un corp sănătos. Dacă nu bei suficientă apă, te trezești cu amețeli, dureri de cap și o stare generală proastă. Așa că încearcă să golești zilnic câte o sticlă de 2 litri!

3. Mergi pe jos cât mai mult

Pe lângă faptul că ,,mersul pe jos face piciorul frumos”, îți mai dă și energie! Da, e paradoxal – te-ai aștepta să obosești, să te ia somnu, dar se întâmplă fix opusul!

4. Ia o gură de aer!

Statul prea mult în casă merge mână-n mână cu lenea. Trebuie să ieși afară cât mai des posibil, ca să-ți oxigenezi creierul. E ca și cum ți-ai reîncărca bateriile!

5. Fă sport!

Da, mersul pe jos (despre care am vorbit mai devreme) poate fi considerat sport, dar nu e suficient. Încearcă să faci zilnic niște abdomene, flotări, genuflexiuni, orice! Ca să nu faci exercițiile în scârbă, uită-te la serialul favorit în paralel!

 

Încearcă și spune-ne dacă te-ai ,,vindecat” de lene!

Comentarii (0)
Adauga Comentariu