Cum să îndepărtezi eficient murdăria de pe aragaz

0

Orice gospodină își dorește ca bucătăria și casa ei să arate impecabil, la fel ca în reclamele produselor de curățat, însă de puține ori se întâmplă așa ceva, mai ales atunci când ești nevoită să gătești mereu.

Aragazul este cu siguranță unul dintre aparatele electrocasnice pe care îl folosești cu regularitate, așa că de multe ori ajunge să fie și el murdar. Stropii de grăsime sau resturile de mâncare cad pe grătar, pe ochiuri dar și pe lângă acestea și se ard. Însă nu trebuie să disperi.

Cu toate că pare imposibil de curățat, nu ar trebui să îți pierzi timpul frecându-le, pentru că sunt multe trucuri care te pot ajuta să îți cureți eficient aragazul.

Astfel, pentru a curăța ochiurile, singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să le introduci într-o pungă cu închidere ermetică, în care ați pus dinainte o soluție cu bicarbonat de sodiu sau praf de amoniac. Lasă-le așa timp de câteva ore, după care trebuie doar să clătiți.

Veți vedea că murdăria va dispărea imediat, fără să depuneți efort. Aceeași metodă puteți încerca și pentru grătarele aragazului, asta dacă veți găsi pungi suficient de mari pentru ele.

De altfel, un alt truc pentru a curăța cuptorul și plita este să pregătiți o soluție din bicarbonat de sodiu, oțet, zeamă de lămâie și apă.

Ca să curățați cuptorul puneți la fiert un vas cu apă în care adăugați două jumătăți de lămâie. Așteptați ca apa să dea în clocot și apoi adăugați vasul în cuptor. Vaporii se vor depune pe pereții cuptorului, iar apoi petele și urmele de mâncare sau grăsime se vor înmuia, conform ziarnațional.md.

Pentru petele de mâncare sau resturi arse utilizați bicarbonat de sodiu și oțet. Presărați un strat generos de bicarbonat de sodiu direct pe pată, iar apoi pulverizați oțet peste acesta. Lăsați soluția timp de câteva minute să acționeze iar apoi curățați cu un burete mai abraziv. În cele din urmă, clătiți cu apă. Dacă este necesar, repetați procedura.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata